Gazpacho van Oud Zuid
Op 27 mei, de eerste echt warme dag van het jaar, kon je op de zuiderMRKT de overheerlijke Gazpacho proeven.... Was je per ongeluk op het strand? En heb je dus deze heerlijke soep gemist? Dan heb je toch mazzel, want hier volgt het recept:
Oud Zuid's summer Gazpacho
1 kg rijpe trostomaten
1 komkommer
2 rode paprika
2 sneetjes wit oud brood zonder korts
2 theelepels mosterd
1 dl olijfolie
peper/zout
rode wijnazijn
tabasco
Pliceer de tomaten door ze 10 seconden in kokend water te dompelen en de schil eraf te halen. Snij de tomaat in kleinere stukjes. Schil de paprika's met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten, paprika fijnsnijden. Schil en snijd de komkommer, doe dit samen met de andere groenten in een blender, samen met de twee schone teentjes knoflook, brood, mosterd en wat peper en zout. Draai dit samen tot een mooie gladde massa en zorg ervoor dat het zo fijn mogelijk is. Dus dit met behulp van een pollepel door een bolzeef zodat je de grovere stukken eruit kunt halen. Nu met behulp van een staafmixer (of weer terug in de blender), rustig de olijfolie erdoor heen mixen, zodat het geheel mooi bindt en vol van structuur en smaak wordt. De gazpacho nu op smaak brengen met de rode wijnazijn en misschien wat tabasco en zout. Je serveert de soep ijskoud met bijvoorbeeld Hollandse garnalen of blokjes komkommer en wat fijne kruiden.