• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 1 Februari

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Petra


Toon volledige rooster
nieuws

21 december Kerstmarkt

Voor alle kerstbo…

We hebben een marktmeester gevonden om de vacante …

Vanaf 11:00 uur zijn Sint en zijn Pieten …

Meer nieuws

Opleiding stadslandbouw in Amsterdam West

Gepost op: 30-08-2015

Dit jaar start de Warmonderhof met een opleiding stadslandbouw in de Fruittuin van West! Op het erf van Fruittuin van West in de hoofdstad is een klaslokaal verrezen. Deze stadslandbouw-fruittuin is een perfecte locatie om theorie en praktijk te combineren.

In de maatschappij is momenteel een ontwikkeling waar te nemen naar duurzamer, verantwoorder eten en naar het zelf verbouwen van voedsel. Moestuinenverenigingen worden overstelpt met aanvragen en gemeenten krijgen steeds vaker de vraag of braakliggende stukken grond tijdelijk of permanent in gebruik mogen worden genomen door tuinders en buurtbewoners, om er hun eigen voedsel te telen. Zo gaan sociale cohesie en het zelf verbouwen van voedsel steeds vaker hand in hand.

Warmonderhof speelt daarop in door in haar tweejarige opleiding BD-landbouw het keuzedeel Stadslandbouw aan te bieden, dat zich specifiek richt op het telen in of nabij de stad. De opleiding wordt in Amsterdam aangeboden omdat veel studenten uit het westen van het land komen. Overigens wordt dezelfde opleiding ook in Dronten aangeboden. Daar bevindt zich de hoofdlocatie van de school, gevestigd op drie boerderijen voor tuinbouw, veeteelt en akkerbouw. De deeltijdopleiding biedt, behalve het keuzedeel Stadslandbouw, ook de keuzedelen Zorglandbouw en Verdieping plant/vee aan.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter