Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 11 April

OCHTENDTEAM : Team Anneke

MIDDAGTEAM : Team Bas


Toon volledige rooster
nieuws

We gaan ervan uit dat de markt met paas door mag g…

We bieden weer groente- en fruitpakketten en bloem…

Vooralsnog gaat de zuiderMRKT op 28 maart door, me…

Meer nieuws

twee nieuwe projecten voor het zuiderMRKT fonds

Gepost op: 26-05-2017

VIa het zuiderMRKT fonds ondersteunt de markt projecten voor educatie over gezonde voeding voor kinderen. En sinds enige tijd hebben we twee nieuwe projecten: buurtcomposteren en smaaklessen. Lees meer... 

 

Composteren in de klas

Peter Jan Brouwer is een fanatiekeling uit de Pijp die in zijn eigen straat startte met het composteren van gft-afval met behulp van wormen. Hij bedacht ook dat bewustwording over milieu en afval begint bij de jeugd. Daarom kwam hij op het idee om een project te starten 'composteren in de klas'. Dankzij een bijdrage van de zuiderMRKT is er lesmateriaal ontwikkelt en zijn er compostbakken gemaakt. De pilots draaien nu op twee scholen in Zuidoost en de Dapperbuurt. 

http://buurtcompost.nl/op-school/

 

Smaaklessen

Al jaren vroeg Esther Boukema zich af waarom er op scholen geen goede lessen gegeven worden over smaak, gezonde voeding en koken. Daarom startte zij zelf met het maken van lessen. Het zelf koken, samen proeven en de bewustwording van de eigen kijk op voedsel vormen de kern. Doordat kinderen zelf gaan ervaren en actief meedoen, hebben zij er levenslang iets aan. Dankzij een bijdrage van de zuiderMRKT en de GGD worden de smaaklessen nu gegeven op basisscholen in Osdorp. 

http://smaaktepakken.nl/ 

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter