• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

Aubergine en pompoencurry

Gepost op: 17-10-2013

Aubergine en pompoen curry

1 kleine flespompoen (of een andere)
1 aubergine
2 tenen knoflook, gehakt
2 uitjes
1 eetlepel geraspte gemberwortel
125 ml yoghurt
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel milde kerriepasta
1 theelepel garam masala kerriepoeder
1 bosje koriander, gehakt



Verwarm de oven op 210ºC. Was de aubergine en snijd hem in de lengte doormidden. Leg de pompoen en de helften aubergine op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 25 min in de oven. Fruit in knoflook, gember en ui zachtjes tot de ui glazig is. Schep de komijn, de kerriepasta en garam masala erdoor. Voeg de toe en laat even goed doorkoken. Schil de pompoen, verwijder pitten en draden en snij in stukjes. Snij de aubergine in stukjes. Doe de pompoen en aubergine bij de curry, laat nog 10 minuten doorkoken, proef dan of het gerecht gekruid genoeg is. Bestrooi met koriander.
Lekker met basmatirijst en/of naan. Voor een koude winterse dag. Je kan zelf varieren door zoete bataat of (gekookte) kikkererwten toe te voegen of pompoen weg te laten.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter