• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

Bloemkool frittata ala Ottolenghi

Gepost op: 10-10-2015

Ingredienten:

  • bloemkool
  • 6 eieren
  • 4 el creme fraiche
  • 2 el mosterd
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 3 el bieslook (of iets anders ui-achtigs)
  • 200 gram kaas (150 scamorza en 50 oude kaas)
  • olie

Bereiding:

Voor dit recept heb je een pan nodig die in de oven kan, bijvoorbeeld een stalen pan van de Buyer.  Ik heb het gemaakt met een hele bloemkool maar de helft van de andere ingredienten. Dan zijn het 2 flinke porties. Anders is het voor 4 personen.

Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes en kook ze beetgaat in 5 minuten.

Mix de eieren, creme fraiche, mosterd, paprikapoeder, bieslook, peper zout en driekwart van de kaas. Ik deed er ook wat bakpoeder bij omdat dat eieren heel luchtig maakt.

Laat de pan goed warm worden, voeg voldoende olie toe. Bak de uitgelekte bloemkoolroosjes 5 minuten goudbruin. Zet de oven aan op 190 graden. Check of er voldoende vet in de pan zit (zodat het ei niet vastkleeft) en voeg het eimengsel toe. Laat 5 minuten stollen. Nu zet je de pan in de oven en bakt de frittata in 10-12 minuten af. Al het ei moet dan gestold zijn.

Laat even rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met een frisse salade.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter