• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

Eenvoudige pompoensoep

Gepost op: 10-10-2013

Pompoensoep1 flespompoen
1 liter groentebouillon
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 – 2 appels
1 rode peper zonder zaadjes, fijn gesneden
1 duimpje verse gember, geraspt
1 theelepel Hindoestaanse kerry of Ras-al-Hanout (via Rainarai of op de Cuyp) of meer naar smaak
Zout en peper

Leg de pompoen in zijn geheel in een ovenschaal in een hete oven van 200 graden. Meestal is de pompoen na een halfuurtje wel zacht, anders nog wat langer in de oven laten. Het is niet erg als de schil verkleurt. Haal de pompoen uit de oven en laat hem een beetje afkoelen. Fruit intussen de ui en iets later de knoflook in wat olijfolie tot zacht en geurig. Voeg kruiden en peper toe en geraspte gember, bak even mee. Schil intussen de pompoen en verwijder pitjes en draden uit het hart. Giet de groentebouillon erbij en doe de stukken pompoen erbij. Laat een 20 minuutjes koken, doe dan fijngesneden stukjes appel erbij, laat nog vijf minuten koken en pureer de soep dan glad. Voeg zout en peper toe en proef. Als je van pittig gekruid houdt kan je natuurlijk meer rode peper en Ras-al-Hanout gebruiken. 

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter