• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

Garnalencroquetten van Erik-Jan

Gepost op: 22-12-2015

Garnalencroquetten van Erik-Jan

voor ca. 15 stuks

 

let op : één dag van te voren maken

 

300 gram gepelde garnalen

250 cl visbouillon

250 cl melk

90 gr boter

100 gr bloem

1 sjalotje

2 eierdooiers

fijne peper

1 eetlepel gehakte platte peterselie

5 eiwitten

6 gram gelatine

paneermeel

eventueel paneermeel grof (Panko)

 

1.     breng 250 cl water aan de kook ; voeg een half visbouillonblokje toe

2.     hak het sjalotje fijn en fruit het in 10 gr boter in een pan met dikke bodem

3.     doe het bouillon/melkmengsel erbij, en laat 15 minuten op een zacht pitje trekken; weeg ondertussen alle verdere ingrediënten af, zet ze klaar, leg de gelatine in koud water

4.     zeef de bouillon/melk, en laat het afkoelen

5.     maak van 80 gr boter en 100 gr bloem een roux :

            – de boter moet bruisen, maar niet bruin worden ; dan roerend (met een garde) de bloem toevoegen

            – 2 minuten laten doorgaren tot het goudgelig van kleur is

            – ragout maken : geleidelijk bouillon/melk bij de roux roeren, blijven roeren, kort laten   doorkoken tot de bloem gaar is

            – als het glanst en niet meer melig smaakt van het vuur halen

            – blaadjes gelatine uitknijpen en door de ragout roeren

6.     klop de eierdooiers los en roer ze erdoor, voeg peper, zout en eventueel cayennepeper en een paar druppels tabasco toe

7.     roer de garnalen erdoor, daarna de gehakte bladpeterselie

8.     laat de ragout een nacht in de ijskast staan

volgende dag :

9.     klop de eiwitten los, giet ze in een diep bord. Strooi het paneermeel op een bord

10.   maak (met 2 eetlepels) croquetvormen van ca 50 gram van het mengsel

11.   wentel de croquetten op een bord door (fijne) paneermeel, rol ze dan door het eiwit, en daarna opnieuw door (grove) paneermeel. Zonodig bijvormen en zorgen dat er geen barstjes ontstaan

12.   bak de croquetten in heet frituurvet (180 graden) in ca. 3 minuten, laat ze uitlekken en leg ze op een bord met keukenpapier.

 

Serveer warm met gefrituurde krulpeterselie.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter