Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 11 April

OCHTENDTEAM : Team Anneke

MIDDAGTEAM : Team Bas


Toon volledige rooster
nieuws

We gaan ervan uit dat de markt met paas door mag g…

We bieden weer groente- en fruitpakketten en bloem…

Vooralsnog gaat de zuiderMRKT op 28 maart door, me…

Meer nieuws

Kweepeer gelei

Gepost op: 31-10-2015

Af en toe verkoopt de cooperatieve kraam deze grote gele monsters.... Ik had geen idee wat ermee te doen. Gelukkig werd er nu een recept bij gegeven voor een heerlijke gelei!

Neem een paar kweeperen, ik heb er nu drie die samen iets meer dan een kilo wegen. Daarvan maak je een 200 cl gelei en 700 ml jam.

Neem de kweeperen met een droge doek af, waardoor je het stof verwijdert. Eventueel naspoelen met water.  Het viltige pluis kan later je gelei verpesten, dus haal het zorgvuldig weg.

Snijd ze in in vieren met schil en klokkenhuis. In de pitten zit pectine en dat heb je nodig voor de binding. Zet ze precies onder water in een pan.

Laat het ongeveer drie kwartier koken / borrelen. Zet de pan uit en laat de hele nacht intrekken. De volgende dag zeef je het kookvocht. De rest houdt je achter voor de jam. Laat het resultaat inkoken tot 2/3 van het volume.

Voeg nu dezelfde hoeveelheid suiker toe als het dikke sap dat je nu over hebt. Laat kort koken en giet in een gesteriliseerde pot.

Op deze site staat ook van alles over kweeperen, waaronder meer uitleg over het maken van gelei. Van het resterende vruchtvlees maak je jam (pitten en schillen eruit en de rest pureren met suiker) of neem dit recept voor pasta of membrillo.

 

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter