• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

Salade van saffraankip en kruiden

Gepost op: 18-09-2015

Ingrediënten:

•     1 sinaasappel
•     50 gr honing
•     1⁄2 theelepel saffraandraadjes
•     1 eetlepel wittewijnazijn
•     ca. 3 dl water
•     1 kg kipfilets
•     4 eetlepel olijfolie
•     2 kleine venkelknollen, in dunne plakken
•     15 gr koriander
•     15 gr basilicumblaadjes, gescheurd
•     2 eetlepel citroensap
•     1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
•     1 teen knoflook, fijngehakt
•     zout en zwarte peper

Bereidingswijze:

Deze kleurrijke salade is bijzonder smeuig en verfrissend. De truc - een hele sinaasappel koken en daarna pureren - is heel effectief voor vele sauzen, salsa’s en gebak. Als u niet van venkel houdt, kunt u hem door een combinatie van bosui en rucola vervangen.

Verhit de oven tot 200 graden. Snijd aan beide kanten van de sinaasappel 1 plakje van 1 cm af en snijd de vrucht met de schil in 12 partjes. Verwijder eventuele pitten. Doe de sinaasappelparten in een kleine pan met honing, saffraan, azijn en zoveel water dat de partjes net onder staan. Breng aan de kook en laat ze een uur zachtjes koken. Uiteindelijk moeten de sinaasappelpartjes overblijven met 3 eetlepels dikke siroop; voeg tijdens het koken wat water toe als er nog maar weinig in de pan zit. Mix de sinaasappelpartjes en de siroop in een foodprocessor tot een gladde, vloeibare puree; voeg zo nodig nog wat water toe.

Vermeng de kipfilets met de helft van de olijfolie en royaal zou en peper en leg ze op een hete grillplaat. Gril ze aan elke kant circa 2 minuten en zorg dat er een ruitpatroon op de kip ontstaat. Leg de filets in een braadslee en zet deze 15-20 minuten in de oven tot de kip net gaar is.
Scheur de kip als hij voldoende is afgekoeld, maar nog warm is, met de vingers in
grove, vrij grote stukken. Doe ze in een grote kom en schep de helft van de sinaasappelpuree erdoor. (U kunt de andere helft een paar dagen in de koelkast bewaren en aan een kruidensalade of bij vette vis als zalm of makreel serveren).

Doe de overige ingredienten voor de salade erbij met de rest van de olijfolie en schep alles rustig door elkaar. Proef, voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel maar smaak nog wat olijfolie en citroensap.

Dit recept werd eerder gepubliceerd in het Zuidermrkt kookboek.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter