Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 11 April

OCHTENDTEAM : Team Anneke

MIDDAGTEAM : Team Bas


Toon volledige rooster
nieuws

We gaan ervan uit dat de markt met paas door mag g…

We bieden weer groente- en fruitpakketten en bloem…

Vooralsnog gaat de zuiderMRKT op 28 maart door, me…

Meer nieuws

Schorseneren met hertebiefstuk

Gepost op: 16-02-2014

Voor 15 personen  (echt! voor een gemiddeld gezin deel je alle ingredienten dus door drie)

Ingrediënten 

Quinoa

750 gram quinoa

boter

100 gram spek

50 gram wortel

50 gram bleekselderij

sherryazijn

 

Schorseneren

10 schorseneren

melk

boter

 

Saus

1 liter wildfond

5 cm verse gember

 

Cantharellen

250 gram cantharellen

boter

 

Hertenbiefstuk

1,5 kg hertenbiefstuk

8 kardemompeulen

2 dl witte wijn

2 groene thaise pepertjes

250 gram dadels

 

Presentatie

salieblaadjes

bolletjes gember

 

Quinoa

Spoel quinoa af tot het water helder is. Stoom quinoa in een laagje gezouten water in 15-20 minuten zachtjes gaar. Snij spek, wortel en bleekselderij in piepkleine brunoise. Bak spek 2 minuten in wat boter. Voeg wortel en bleekselderij toe en laat 2 minuten meebakken. Voeg quinoa toe en laat nog eens 2 minuten doorwarmen. Breng op smaak met azijn en zout.

Schorseneren

Schil schorseneren en snij ze in stukken van 5 cm. Doe direct in de pan met melk. Kook ze gaar in de melk in 5 minuten. Pureer een derde van de schorseneren met wat melk tot een dikke crème in de Magimix. Zeef en breng op smaak met peper en zout. Doe over in een doseerfles en houd warm. Bak de resterende schorseneren goudbruin in boter en breng op smaak met peper en zout.

Saus

Kook de wildfond in met stukjes gember tot sausdikte. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout. Monteer met een klontje boter. Doe over in een doseerfles en houd warm.

Cantharellen

Borstel de cantharellen schoon en snij het zanderige uiteinde van de steeltjes eraf. Bak kort in boter en breng op smaak met zout.

Hertenbiefstuk

Haal de zaadjes uit de pepertjes en snij de pepers piepklein. Haal de pitten uit de dadels en snij ze in stukken. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en rooster ze in een droge pan tot de geuren los komen. Voeg witte wijn, pepertjes en dadels toe en laat wat inkoken tot een dikke brij. Prak het mengsel fijn. Smeer de hertenbiefstuk in met olie en peper en zout. Braad de biefstuk aan alle kanten 2 minuten. Smeer de biefstuk in met het dadelmengsel en laat enkele minuten rusten. Snij de hertenbiefstuk in plakken van 1 cm.

Eindbewerking en presentatie

Snijd de salieblaadjes in flinterdunne reepjes. Snij de bolletjes gember in piepkleine brunoise. Maak een patroon van schorseneren en wildsaus op het bord. Leeg een hoopje quinoa midden op het bord. Leg twee plakken hertenbiefstuk hierop. Verdeel de cantharellen en schorseneren over de borden en garneer met salie (bescheiden) en gember.

 

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter