Spruitjessalade met blauwe kaas en cranberries
Ingrediënten
1 pond spruitjes
1 kopje gehakte pecannoten
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels appelciderazijn
2 theelepels mosterd
zwarte peper
1/2 kopje gedroogde cranberries
1/3 kopje verkruimelde blauwe kaas
Bereiding:
Was de spruitjes en snijd lelijke plekjes en steeltjes eraf. Snij de spruitjes in heel dunne plakjes en maak met je vingers de blaadjes los, tot je een fijne sla hebt. Rooster de pecannoten in een hete pan tot ze lekker beginnen te ruiken, pas op dat ze niet verbranden. Laat de noten afkoelen op een bord. Meng olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper tot een dressing. Doe de noten, cranberries en kaas bij de gesneden spruitjes, meng door elkaar. Giet de dressing erover en meng nog een keer goed.
Je kan de spruitjes ook in dunne plakjes snijden met een mandoline of met de schaaf van de keukenmachine.
Recept van: www.twopeasandtheirpod.com