• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

Vegan Kerstmenu deel 3: Rijst met kruiden en zonnebloempitten

Gepost op: 17-12-2017

Voor 4 personen

45 minuten wachttijd

15 minuten bereidingstijd

 

225 gr bruine ronde rijst

75 gr zoete rijst

2 snuffen zeezout

2 eetl. olijfolie

2 uien, gesneden

100 gr zonnebloempitten

2 knoflookteentjes, geraspt

1 bos peterselie, gehakt

1 bos koriander, gehakt

4 lente-uitjes, in ringen
gesneden

2 eetl. shoyu

2 eetl. mirin

zeezout en versgemalen peper naar smaak

 

Kook in de snelkookpan de rijst, zoete rijst, met 475 milliliter water en zeezout 45 minuten onder druk. Zie voor een uitgebreide beschrijving over rijst koken met een snelkookpan bladzijde 29.

 

Verhit in een koekenpan de olie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 minuten. Voeg de zonnebloempitten toe en bak 3 minuten. Doe ook de overige ingrediënten in de pan en bak nog 1 minuutje mee.

 

Meng de gebakken kruiden en pitten met de gekookte rijst.

Andere opties: Vervang de zonnebloempitten door een andere soort geroosterde pit of noot. Voeg gebakken wortelen of gekookte wortelen toe. Voeg zoete mais of gefrituurde tofoeblokjes toe.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter