• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

Vegan Kerstmenu deel 1: Misosoep met knapperige tofoe

Gepost op: 17-12-2017

Voor 4 porties

20 minuten bereidingstijd

 

150 gr tofoe, in dunne plakken gesneden (de lengte moet ongeveer
3-4 cm zijn)

1 eetl. sesamolie

1 ui, in dunne
halvemaantjes

2/3 wortel, in luciferreepjes

3 paddenstoelen, in plakjes

5 volle eetl. zoete mais

1½ theel. dashi (Japanse
bouillonpoeder)

2/3 bleekselderijstengel, in
dunne plakjes

2½ eetl. instant wakame

gember, stuk van 5 cm, geraspt

3 volle eetl. shiro miso (witte miso)

1 lente-ui, in 1 mm dunne
plakjes, ter garnering

Verhit in een pan een laag van 4 centimeter olie tot 180 °C. (Voor een uitgebreide toelichting bij frituren, zie bladzijde 25.) Frituur de
tofoe 2 tot 4 minuten in de olie tot ze krokant en goudbruin zijn.
Haal de tofoe uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken, zodat de overtollige olie door het papier geabsorbeerd wordt.

Verhit in een pan de sesamolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 tot 2 minuten. Voeg 1 tot 2 eetlepels water toe, mocht de bodem van de pan tijdens het bakken te droog worden. Voeg de wortel toe en bak 1 tot 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 1 minuut. Giet 750 milliliter water in de pan en breng aan de kook. Voeg tofoe, mais en dashi toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de bleekselderij toe, draai het vuur laag en laat nog 1 minuut borrelen. Voeg de instant
wakame toe. Knijp met je handen het sap uit de geraspte gember en voeg dit toe aan de soep. De droge geraspte gembervezels gebruiken we niet en kun je weggooien.

Los de misopasta op in de soep. Aangezien de misopasta dik is kun je het niet direct aan de soep toevoegen omdat het niet goed vermengt.

Je hebt twee mogelijkheden: Doe de shiro miso in een vergiet en duw deze met een lepel door de gaatjes en laat het langzaam in de soeppan zakken. Het water van de soep komt op deze manier langzaam bij de miso en lost zo op. Of doe een paar eetlepels soep in een apart kommetje. Voeg de miso toe aan dit kommetje en meng tot een gladde saus. Giet de miso-oplossing weer in de soeppan. Laat de soep nog
2 minuten zachtjes borrelen op laag vuur, zonder dat de soep weer aan de kook komt. Serveer met lente-ui.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter