• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

Vegan Kerstmenu deel 2: Wortel-lente-ui-gembertempura

Gepost op: 17-12-2017

Voor ongeveer 8 tempura’s

15 minuten bereidingstijd

 

½ middelgrote wortel

5 lente-uitjes, in vieren
gesneden

gember, stuk van 5 cm,
geschild (dit gaat het beste door met de scherpe kant van een metalen lepeltje tegen de schil te drukken en te
schrapen)

 

Voor het tempurabeslag:

75 gr tarwebloem

1 theel. bakpoeder

1 l frituurolie (het liefst
biologisch)

 

Voor de dipsaus:

1 eetl. shoyu

1½ eetl. rijststroop

½ eetl. citroensap

1 eetl. water

3 eetl. daikon, geraspt

Snijd de wortel in lange, dunne luciferreepjes. Hoe langer en dunner, hoe beter de tempura uiteindelijk zal worden. Snijd dezelfde hoeveelheid lange en dunne luciferreepjes van de lente-ui. Doe hetzelfde bij de geschilde gember. Uiteindelijk heb je dus luciferdunne reepjes in oranje, wit en groen.

Meng voor het beslag de bloem en het bakpoeder met
90 milliliter water, roer goed, maar niet te lang. Het mengsel moet niet te vloeibaar zijn en ook niet te dik: richtlijn is een dunne yoghurtdikte.

Verhit de frituurolie tot 180 °C in een pan. Leg eetstokjes in een pan om te zien of de temperatuur klopt, wanneer de olie rondom de stokjes bubbelt betekent dit dat de olie heet genoeg is.

Meng wortel, gember en lente-ui door het beslag, maak kleine dunne burgers van het groentebeslag met je handen en leg ze direct voorzichtig in de olie. Maak de burgers niet te groot of te dik. Wanneer je de burgers in de olie legt, moet je een ‘tssssss’-geluid horen en ze moeten ook gelijk boven komen drijven, zo weet je dat het goed gaat. Laat de groenteburgers
1 tot 2 minuten frituren aan elke kant tot ze krokant en goudbruin zijn. Als de tempura te zompig blijft, betekent dit dat de olie te koud is. Als ze te bruin en te hard worden is de olie te heet. Laat de tempura op keukenpapier uitlekken.

Meng de ingrediënten voor de dipsaus en serveer de tempura met de geraspte daikon.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter