• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

ZuiderMRKT Kerstmenu 1: Ragu van verse worst

Gepost op: 17-12-2017

Voor 4 personen

1 pak (500 gram) rigatoni (of penne),

5 verse worsten (Calabrese of Venkel),
3 stengels bleekselderij,

1 wortel,

3 tenen knoflook,

1 ui,
2 blikken gepelde tomaten (400g),

1 glas rode wijn,
2 el balsamico,

1 peperoncino (gedroogd pepertje),
olijfolie,

zout en peper,

Parmezaanse kaas

Snijd de knoflook fijn en snijd de rest van de groenten in
kleine stukjes van 1 vierkante centimeter. Knijp het worstvlees uit de darm. Verhit een middelgrote pan met een dikke bodem. Fruit daarin in olijfolie alle groenten aan en doe hierbij de worstvulling en peperoncino. Bak hard aan. Voeg, als het worstvlees rul begint te bakken en kleur krijgt, het blik tomaten, de rode wijn en de balsamico toe.

Laat dit geheel minstens een half uur op laag vuur pruttelen. Blijf goed doorroeren, om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Voeg wat vocht toe als het geheel droog kookt; het moet een dikke vleessaus worden. Voeg een flinke scheut olijfolie toe voor extra smaak.

Kook de pasta in 11 à 12 minuten mooi al dente, maar wel gaar. Schep nog een paar eetlepels kookvocht bij de hete saus. Giet de pasta goed af en roer hem door de pan met saus. Serveer op diepe borden met een scheutje olijfolie . en fijn geraspte Parmezaan erover.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter