• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 December

OCHTENDTEAM : Team Paul

MIDDAGTEAM : Team Arent


Toon volledige rooster
nieuws

De goedheiligman  is  natuurlijk al een …

Sinds een paar weken heeft de zuiderMRKT een nieuw…

Zaterdag 6 oktober vieren we de verjaardag van de …

Meer nieuws

ZuiderMRKT Kerstmenu deel 5: Ricotta limoncello taart (Johan van der Meer)

Gepost op: 17-12-2017

500 gr buffel ricotta

6 (biologische) eieren

2 citroenen

5 eetlepels limoncello

likeur

125 gr amandelen

(fijngemalen)

225 gr basterdsuiker

100 gr roomboter

175 gr cantuccini

  springvorm 24 cm

spatel

keukenmachine

Maal 90 gram amandelen fijn in een keukenmachine en houd apart. Laat ondertussen de boter smelten, en weer een beetje afkoelen. Zorg dat deze niet te heet is als je hem verwerkt. Maal de cantuccini samen met de rest van de amandelen fijn in de keukenmachine, wanneer fijn, voeg de gesmolten boter toe terwijl de machine draait en laat goed doormengen. Dit is de bodem van de taart. Vet de randen van de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de gemalen cantuccini in de springvorm en druk het plat. Doe de ricotta in een kom samen met de limoncello, de rest van de gemalen amandelen, rasp van twee citroenen en het sap van een halve citroen en roer los. Klop de eieren met de suiker op tot luchtig. Meng het eiermengsel met de ricotta en spatel het door elkaar, niet met een garde want dan verlies je alle luchtigheid. Stort het mengsel op de bodem en bak de taart in een voorverwarmde oven 50 min op 160 graden.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter