• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 29 Juni

OCHTENDTEAM : Team Fiet

MIDDAGTEAM : Team Anne Marie


Toon volledige rooster
nieuws

Op zaterdag  27 april is er geen zuiderMRKT i…

Za 20 april vanaf 11.30 Paaseieren verven op de zu…

Blij en gelukkig zijn wij met de vondst van hulp a…

Meer nieuws

BESTUUR

Het bestuur van de zuiderMRKT bestaat ook uit vrijwilligers, zij zorgen ervoor dat de markt blijft draaien, organiseren van alles, zijn verantwoordelijk voor de financieën, overleggen met ondernemers en regelen tal van andere zaken. 

Wie zit er in het bestuur? Binnenkort op deze plaats iets meer info en een foto van de bestuursleden. Hier alvast namen en contactgegevens:

Anne-Marie van Zijl, voorzitter, amvanzijl@gmail.com

Jenneke van Dongen, secretariaat, jtpmvandongen@gmail.com

Paul Elshof voor marktzaken (alles wat te maken heeft met ondernemers, kramen etc): marktzaken@zuidermrkt.nl

Frans Eggink, penningmeester, voor alle financiële zaken, frans@zuidermrkt. Voor de financiele administratie: administratie@zuidermrkt.nl. Voor de ledenadministratie kijk je bij Lid worden

Ine Stultjens, marketing&communicatie (website, feestjes enz), istultjens@zuidermrkt.nl

Heeft u vragen of opmerkingen? We horen het graag. U kunt ook mailen naar bestuur@zuidermrkt.nl


COMMISSIE coöperatief dividend

Ben jij betrokken bij een project dat onze omgeving nóg leuker, socialer of duurzamer maakt? Dan heb je kans dat de zuiderMRKT je wil helpen. De zuiderMRKT maakt namelijk winst! En daar doen we zinnige dingen mee. Het bestuur heeft samen met de leden van het zuiderMRKTfonds het proces van aanvragen en toekennen tot nu toe, geëvalueerd. Naar aanleiding van onze evaluatie is nu de volgende vernieuwde ambitie geformuleerd:

Vanuit het coöperatief dividend van de zuiderMRKT willen wij investeren in goede educatie over voedsel voor kinderen in Amsterdam en in projecten die bijdragen aan duurzaamheid en sociale cohesie in de buurt. Het stimuleren en bereikbaar maken van gezonde voeding past goed bij de missie van de zuiderMRKT. Ook onze sociale missie krijgt hiermee vorm: eten doe je samen en betekent ook vooral plezier! Hoewel er toenemende aandacht is voor het belang van goede voedseleducatie, zijn er nog maar weinig middelen beschikbaar in Amsterdam om dit daadwerkelijk structureel vorm te geven. Het zuiderMRKT-fonds ziet hierin voor zichzelf een taak en steunt deze missie in de vorm van substantiële investering in geld en kennis. 

De leden van het zuiderMRKT-fonds zijn actief op zoek naar geschikte projecten waarmee wij onze missie kunnen verwezenlijken. Via de nieuwsbrief en website zullen de leden van de zuiderMRKT regelmatig op de hoogte gehouden worden over de voortgang en resultaten van de projecten waarin wij gaan investeren. Tevens zullen wij de leden van de zuiderMRKT vragen naar ideeën en zich met kennis en/of handen in te zetten voor de gekozen projecten. De buurtrouleerkraam zal het fysieke podium worden waar kennis genomen kan worden van de zuiderMRKT-fondsprojecten. En natuurlijk wordt jaarlijks tijdens de ALV een compleet verslag gedaan van de uitgaven en wat zij opgebracht hebben aan resultaten.

Naast zittende leden Marise Blom, Bas Siemer en Erik Jan Loos, zal Anne-Marie van Zijl, voorzitter van de zuiderMRKT, ter ondersteuning van het belang van het fonds en als liaison naar het bestuur van de coöperatie ook zitting nemen in het fonds.

Heb jij een idee voor een goede bestemming? Of ken je een organisatie die past bij de doelstellingen van het zuiderMRKTfonds? Vraag dan met dit formulier een vergoeding aan! Print het uit, vul in, scan en mail naar zuidermrktfonds@zuidermrkt.nl.  Voor lagere bedragen hebben we een apart potje beschikbaar, deze aanvragen worden snel afgehandeld. Vragen? Mail naar zuidermrktfonds@zuidermrkt.nl 

 

Marcom-cie

De marketing&communicatieactiviteiten van de zuiderMRKT worden gedaan door een klein team van Yvon, Martien en Ida, samen met Ine, vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de marketing&communicatie. Samen organiseren zij het ledenuitje, feestjes zoals de haringparty en proeverijen op de markt. Marjolein helpt nog bij het onderhouden van de website.  Wil je ook helpen? Stuur een e-mail naar bestuur@zuidermrkt.nl. Ervaring is niet belangrijk, wel dat je een leuk mens bent ;-). 

 

 

 

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter