Updates i.v.m. corona

Met de hulp van vrijwilligers en het doorzettingsvermogen van onze ondernemers organiseren wij iedere zaterdag een prachtige markt! Op de website en Facebook vind je steeds de laatste stand van zaken ivm corona. 

Ledenpakketten
Op dinsdag kun je weer een groente en fruitpakket met ledenkorting bestellen via onze bestelsite. Op de site vind je de inhoud van de pakketten, die wisselt per week. Je kunt ook bloemen bestellen van Flowerfusion. Doe dat voor donderdagmiddag 12:00. Je kunt de pakketten vanaf 10:00 ophalen op de markt.

Blijf ons voorzien van feedback zodat we de pakketten zo goed mogelijk op jullie wensen af kunnen stemmen. 

De groentekraam
Naast de pakketten kun je op zaterdag de hele dag terecht op de groentekraam op de markt. Zowel voor leden als niet-leden is een beperkt assortiment groente en fruit los te koop. Er wordt rekening gehouden met het seizoen; voorlopig zijn er asperges!

De groente- en fruitpakketten die je van tevoren als lid bestelt kun je ophalen aan de buitenkant van de markt. Ook voor fruit hoef je niet te wachten tot dat je het terrein op mag.

Support Local markets
Je kunt ook een selectie van je favoriete zuiderMRKT producten bestellen via Support Local Markets. Zowel voor leden als niet-leden. Je vindt er ook groente en fruit van de groentekraam, maar dan zonder ledenkorting. Tot uiterlijk woensdagavond 24:00 kun je bestellen. Vrijdag wordt jouw bestelling thuis afgeleverd. Je betaalt 5 euro verzendkosten. 

Vrijwilligers gezocht!
We zoeken leden die mee kunnen en willen helpen met het verkopen van pakketten en de losse verkoop op de kraam. We zoeken ook marktmeesters die als eindverantwoordelijke op de markt nodig zijn. 
Kun je helpen? Laat het weten aan marktzaken.

Hoe ziet de markt er deze week uit?
De zuiderMRKT volgt de aanwijzingen van de rijksoverheid en het bureau marktzaken van de gemeente Amsterdam. Dat doen we met een streng toegangsbeleid:

 • Buiten de markt koop je koffie-to-go bij Remco en los fruit. In dezelfde kraam haal je een besteld pakket op. 
 • Als de markt vol is zijn er nu twee keuzes;
  • Je wacht voor je groente kunt kopen. Daarna kun je meteen de markt op.
  • Heb je geen groente nodig (bijvoorbeeld omdat je al een pakket hebt), dan trek je een nummertje om direct de markt op te gaan.  
 • We laten circa 30 bezoekers tegelijk toe op de markt, buiten de groentekraam.
 • Doe het liefst alleen boodschappen. Alle gezinsleden die mee willen het terrein op tellen als extra bezoeker. Kinderen mogen niet rennen.
 • Kom je iemand tegen, klets dan liever buiten de markt. Dit om de doorstroom niet op te houden.
 • Kwetsbare ouderen krijgen voorrang.
 • Er geldt 1-richtingsverkeer, te weten tegen de klok in. Ben je iets vergeten, keer niet om maar loop door.  

Dear zuiderMRKT members, please find a translation below and follow our website or Facebook for updates. 

Fruits and vegetables
As a member, you can pre-order your fruit and vegetable box from the vegetable stall with member discount on the e-commercesite. Please order this Thursday 12:00 at the latest. You can then pick up your order on Saturday from 10:30 onward the zuiderMRKT. 

Support Local Markets
In addition, the entrepreneurs who are normally at the ZuiderMRKT on Saturdays have joined forces to offer as many of their products as possible to all visitors of the ZuiderMRKT, not only to the members of our cooperative. On the website Support Local Markets you can select zuiderMRKT to view and order the offer of these entrepreneurs. You can order here until Wednesday 24:00 at the latest. Your order will be delivered to your home on Friday after 12:00 PM. 5 Euros will be charged for delivery.

Volunteers
If you want to help us in the groentekraam on the market on Saturday, please contact Marktzaken. Thanks for your support and trust. Stay safe.

Aspergeseizoen op zuiderMRKT

Author: zuiderMRKT

Nieuwe website gaat live

Author: zuiderMRKT