Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 11 April

OCHTENDTEAM : Team Anneke

MIDDAGTEAM : Team Bas


Toon volledige rooster
nieuws

We gaan ervan uit dat de markt met paas door mag g…

We bieden weer groente- en fruitpakketten en bloem…

Vooralsnog gaat de zuiderMRKT op 28 maart door, me…

Meer nieuws

Dave’s Koffiebranderij

Dave’s Koffiebranderij is een microbranderij die begonnen is vanuit de liefde voor lekkere eerlijke koffie. Naast koffie verkopen we ook thee en chocolade.

We proberen de koffie zoveel mogelijk transparant in te kopen. Wij willen weten wie de koffieboer of coöperatie is, hoe de koffie verbouwd wordt en de stappen die de koffie aflegt tot in onze branderij.

Kwaliteit en smaak staan bij ons voorop. Soms kan het zijn dat wij de niet-biologische variant lekkerder vinden dan de biologische variant. Wij proeven alles zelf en zullen daar een goede afweging in maken. Soms is biologisch gecertificeerd niet mogelijk, omdat de boer daar niet voldoende geld voor heeft. Wij zorgen er in ieder geval voor dat we zoveel mogelijk biologische producten hebben, gecertificeerd of niet-gecertificeerd. Omdat wij zelf niet biologisch gecertificeerd zijn, mogen wij niet op onze verpakkingen vermelden dat de producten die wij verpakken biologisch zijn.

Op veel kantoren, horecabedrijven en ook wel thuis, is koffie en ook thee maar een drankje, mag niet te veel kosten en moet makkelijk te zetten zijn. Vaak hoeft het ook niet eens écht lekker te zijn.

De koffie branden we met zorg met als doel de terroir in de koffie te bewaren, want elke koffie smaakt anders. De filter en espresso bonen zijn dan ook niet donker gebrand. Voor onze klanten die liever een volle donkere smaak willen, hebben we Dark Roast koffie. Naast Single Origin koffie (van één boerderij, één coöperatie of één geografisch gebied) hebben we ook blends, een mooie melange van koffies die wij voeren. Wij malen de koffie met liefde.

Koffie is een seizoensproduct. Wij wisselen dus regelmatig ons assortiment.

Ook onze thee kopen wij zoveel mogelijk Biologisch gecertificeerd in. Aangezien wij zelf geen SKAL-certificaat hebben, maar de thee wel verpakken, mogen wij niet Biologisch op onze etiketten zetten.

De Bean-to-Bar chocolade die wij verkopen is Biologisch en vaak Direct Trade. De producent van de chocoladerepen halen de cacaobonen rechtsreeks bij de boer of produceren de cacao zelf waarna ze er mooie chocolade van maken.

Meer informatie over onze producten vindt u hier: http://www.daveskoffiebranderij.nl/

Tot zaterdag,

Petra & Dave

dave2

dave4

dave6

dave1

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter