Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 11 April

OCHTENDTEAM : Team Anneke

MIDDAGTEAM : Team Bas


Toon volledige rooster
nieuws

We gaan ervan uit dat de markt met paas door mag g…

We bieden weer groente- en fruitpakketten en bloem…

Vooralsnog gaat de zuiderMRKT op 28 maart door, me…

Meer nieuws

Lid worden

dit moet je doen om lid te worden

  1. Je gaat drie keer per jaar een dagdeel (5 uur) meehelpen in de groente- en fruitkraam. Samen met je team, onder leiding van een marktmeester.
  2. Je betaalt eenmalig € 50,- entreegeld
  3. Je vult onderstaand fomulier in

Er zijn genoeg redenen om lid te worden. Je zet je in voor het bestaan van de markt in jouw buurt, je leert buurtgenoten kennen, je leert meer over de producten op de kraam en als dank krijg je 20% korting op alle producten van de groente- en fruitkraam. Lees verder over de positieve gevolgen van jouw inzet onderaan het invulformulier.

Voor vragen over lidmaatschap, wijzigen van je gegevens of afmelden kun je mailen naar lidmaatschap@zuidermrkt.nl.

Volledige naam:


Bij de berekening van de vennootschapsbelasting mogen wij de uren die u vrijwillig achter te kraam meehelpt meerekenen. Echter om fraude te voorkomen heeft de fiscus de eisen hiervoor aangescherpt. Niet alleen naam maar ook geboortejaar moet bekend zijn. Vandaar dat we dit vragen. Wees niet bang want deze gegevens hebben geen enkele gevolgen voor je eigen belastingaangiftes daar we allemaal als vrijwilliger in de kraam werken.

Volledige adres:Contact gegevens:Overige gegevens:
 

Dit krijg je ervoor terug

1.    Leden vormen de basis van de zuiderMRKT. Ze dragen bij aan een van de doelen van de markt, nl. sociale cohesie in de buurt vergroten. Leden zijn ook noodzakelijk: zonder leden is er geen zuiderMRKT. De inspanning van leden is een vereiste van het stadsdeel voor het behouden van marktvergunning. Het coöperatieve karakter. Dát is waarom het stadsdeel het initiatief van de markt in 2011 omarmde. Daarom is de zuiderMRKT een markt van, voor en vooral door leden. Dat betekent dat de markt letterlijk draait en moet draaien op de creativiteit en inzet van leden. En daar kunnen we er niet genoeg van hebben. Leden, buurtbewoners, die in een team achter de groente- en fruitkraam staan om te verkopen. Ongeveer een dagdeel per kwartaal. Leden die meer willen doen, kunnen meedraaien in een commissie of zelf met een voorstel voor een activiteit op de markt of initiatief komen. Zolang het enigszins aansluit bij de doelstellingen van de markt juichen we dat toe.

2.    Leden bepalen samen het aanbod op de markt. Niet alleen het aanbod in de groente- en fruitkraam, maar ook bij de andere kramen. Bij de zuiderMRKT is het niet de gemeente, maar de coöperatie die contracten afsluit met marktondernemers. In die contracten staat welke producten marktondernemers in hun kraam mogen verkopen. Zo wordt het echt onze markt.

3.    Leden leren elkaar beter kennen. In hun team achter de kraam, bij het helpen van leden die op de markt groente en fruit kopen of tijdens activiteiten van de coöperatie. Denk aan het jaarlijkse ledenuitje, ledenvergaderingen, borrels, kookworkshops en het sinterklaasfeest.

4.    Leden beslissen samen over de besteding van de winst die de coöperatie maakt. Met de winst, die wordt uitgekeerd als coöperatief dividend, ondersteunen we initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van de buurt. Denk aan de versterking van sociale cohesie en participatie in de buurt, het duurzamer en groener maken van de buurt, het vergroten van bewustzijn over voedsel en voeding in de buurt of het verhogen van de kwaliteit van de buurt. Leden kunnen hiervoor projectvoorstellen doen en leden kunnen op de algemene ledenvergadering (na voorselectie door de commissie coöperatief dividend) stemmen over ingediende projectvoorstellen door andere leden. Voor meer informatie e-mail naar zuidermrktfonds@zuidermrkt.nl.

5.    Leden krijgen 20% korting op het hele assortiment van de coöperatiekraam. Ook genieten leden voordelen bij andere kramen op vertoon van hun ledenpas. Leden die een dagdeel hebben geholpen met verkopen, krijgen bovendien een heerlijke zak groente en fruit mee naar huis. Een tas die Catrinus of Klass Jan van de Warmonderhof wekelijks samenstellen.

6.    Leden vinden het leuk. Het is heel leuk om achter de kraam te staan. Om eens iets anders dan anders te doen. Hieronder staan reacties van leden die achter de kraam hebben gestaan:

Inger: “Het was een geweldige dag! De tijd vloog om en we hadden natuurlijk mazzel met het weer. Ook erg veel leuke reacties van klanten gekregen die het niet erg vonden als ze iets langer moesten wachten. Ze hebben heel goed in de gaten dat wij daar als vrijwilliger staan. Als het iedere keer zo’n feestje is, mogen jullie mij vaker indelen.”

Machteld: “Ik vond het enorm leuk om te doen, heel gezellig, grappig om op die manier wat buurtgenoten te ontmoeten. Het was een groot feest, goed georganiseerd en heerlijke producten! Tot de volgende keer.”

Fleur: “Ik vond het ontzettend leuk om te doen! Heb veel plezier gehad.”

Anneke: “Ik vond het een heel geslaagde en gezellige middag! De middag vloog voorbij. Tot een uur of 15:00 was het hard werken. Daarna wisselde het wat. Ik ben heel erg enthousiast over jullie initiatief. Ik probeer ook alle vrienden en bekenden, die min of meer in de buurt wonen, erop te attenderen.”

Dorothée: “Het was een zeer geslaagde marktdag, ondanks het slechte weer! Volgens Linda hadden we een topomzet!”

Peter: “In het begin twijfelde ik enorm. Toch heb ik me tegelijk met een vriendin aangemeld als lid en hebben we gevraagd om samen in de kraam te staan. Fijn dat jullie daar rekening mee hebben gehouden. Het was erg leuk en gezellig. De duidelijke instructie vooraf nam de laatste onzekerheid weg.”

Huib: “Het was echt – nogmaals – fantastisch! Zeer gezellig. Ik was nog niet eerder langs geweest. Leuk om te zien dat veel mensen terugkomen en de kwaliteit zeer goed vinden.”

Klik hier voor de statuten van de zuiderMRKT. Aansprakelijkheid van leden is uitdrukkelijk uitgesloten in de statuten. 

 

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter