Nieuws

Kweek van de Week: Courgette

De Kweek van de Week is de COURGETTE! šŸ˜‹ De courgette šŸ„’, ook wel zucchini genoemd, is een veelzijdige groene groente met een milde smaak. Het is populair in de zomer ā˜€ļø en kan rauw in salades worden gegeten šŸ„— of op verschillende manieren worden bereid, zoals grillen šŸ”„, bakken šŸ³ en stoven šŸ². Courgettes […]

16 september: 12e verjaardag van de Zuidermrkt

Lieve bezoekers van de Zuidermrkt, Zaterdag viert de Zuidermrkt haar 12e verjaardag! Dat vieren we natuurlijk met onze ondernemers, buurtgenoten en bezoekers van de markt. De hele dag is het feest, op de markt zelf en vanaf 17 uur in Dufayhuis.  11:00 – 13:00: Proeverij van mossels, kokkels en scheermessen door Alain Caron Alain Caron kookt […]

Kweek van de Week: Schaaldieren

Deze week staan de schaaldieren in het zonnetje! ???? 16 september viert de Zuidermrkt haar 12e verjaardag! Dit jaar is er taart van Bbrood en jazzmuziek op de markt. Dit jaar doen we nog iets extraā€™s. Samen met Vis van Henry en Alain Caron organiseren we een proeverij met verse mossels, kokkels en scheermessen. Deze […]

16 september: verjaardag van de Zuidermrkt

Lieve bezoekers van de Zuidermrkt, 16 september viert de Zuidermrkt haar 12e verjaardag! Dit jaar is er taart vanĀ Bbrood en jazzmuziek op de markt. Dit jaar doen we nog iets extraā€™s. Proeverij van mossels, kokkels en scheermessen door Alain Caron Samen met Vis van Henry en Alain Caron organiseren we een proeverij met verse mossels, […]

Kweek van de Week: palmkool

Palmkool, of cavolo nero, is een eeuwenoud bladgewas dat uit Toscane komt. Deze speciale kool dankt zijn naam aan zijn smalle gebobbelde donkere groene bladeren die als een palmboom van de stengel af groeien. Als de bladeren vanaf de onderkant naar boven worden geoogst wordt deze gelijkenis nog sterker. Palmkool is lekker, veelzijdig en ontzettend […]

Kweek van de Week: Savooiekool

De Kweek van de Week is SAVOOIEKOOL! ???? Savooiekool, ook bekend als groene kool, is een veelzijdige koolsoort met knapperige, gerimpelde bladeren. De smaak varieert van mild tot pittig, waardoor het geschikt is voor diverse gerechten. ???? Deze kool zit boordevol vezels, vitamine C voor immuunondersteuning, vitamine K voor gezonde botten, en antioxidanten die bijdragen […]

Kweek van de Week: Spitskool

De Kweek van de Week is SPITSKOOL! ???? Spitskool, met zijn kegelvormige hoofd ???? en knapperige bladeren, is een veelzijdige koolsoort. Zijn milde smaak maakt het ideaal voor zowel rauwe salades ???? als gekookte gerechten ????. Deze groente zit boordevol vitamines, vezels en antioxidanten ????, wat bijdraagt aan een gezonde voeding. Voeg spitskool toe aan […]

Kweek van de Week: Mais

De Kweek van de Week is Mais! ???? Mais is veelzijdig in gebruik. Je kunt het vers van de kolf eten, gekookt, gegrild of gepoft. MaĆÆsmeel wordt gebruikt voor tortilla’s, tamales en maĆÆsbrood. Het dient als basis voor popcorn, maĆÆsolie en zelfs veevoer. Zowel in traditionele gerechten als moderne keukens blijft mais een smakelijke en […]