Bestuur en Commissies

BESTUUR

Het bestuur van de coöperatie Zuidermarkt bestaat uit vrijwilligers. Samen met de marktmeesters, commissies en leden zorgt het bestuur ervoor dat er iedere zaterdag markt is. Daarnaast zorgt het bestuur dat de financiën op orde zijn, de infrastructuur op het plein werkt en de contracten met de vaste en nieuwe marktondernemers geregeld zijn.  

Wie zitten er in het bestuur?

  • Joost Houtman, voorzitter, algemeen verantwoordelijk voor het bestuur.
  • Marjolein Viersma, secretaris, verantwoordelijk voor de verslaglegging. 
  • Dirk Jan Cosijn, penningmeester, verantwoordelijk voor alle financiële zaken.
  • George Theuvenet, bestuurslid Marktzaken, aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met de markt, ondernemers en kramen. Direct bereikbaar via marktzaken@zuidermrkt.nl.
  • Arjen Goetheer, bestuurslid Externe Zaken en aanspreekpunt voor o.a. de gemeente, de ondernemersvereniging Obrechtstraat, etc.

Heb je vragen of opmerkingen voor het bestuur, of heb je zelf interesse in een bestuursfunctie? We horen graag van je op de markt of mail naar bestuur@zuidermrkt.nl.

Voor de financiële administratie: administratie@zuidermrkt.nl
Voor de ledenadministratie kijk je bij Lid worden of mail je naar lidmaatschap@zuidermrkt.nl.

COMMISSIES

De Zuidermarkt is een bijzondere markt. De markt is opgezet door buurtbewoners. De Zuidermarkt is een markt van, vóór en door leden. De leden vormen vormen het hart van de markt: zonder leden geen markt. Samen met de marktondernemers maken de leden, als marktmeester en achter de groentekraam, elke zaterdag een succes van de markt.

De Zuidermarkt heeft een aantal commissies waarin in buurtgenoten samen activiteiten organiseren voor de markt.

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste buurtgenoten om de markt nog leuker, gezonder en duurzamer maken. Wil je meedoen of meer weten? Stuur een e-mail naar bestuur@zuidermrkt.nl

MARKCOM-CIE

De MARKCOM-cie organiseert de jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals Sinterklaas, de kerst, het ledenuitje en feestjes zoals de haringparty en proeverijen op de Zuidermarkt.

De MARKCOM-cie bestaat uit een klein team van Yvon Mullink, Martien Holtzappel en Francien Ankers. Samen met  het bestuurslid dat verantwoordelijk is voor de marketing & communicatie bedenkt en organiseert de MARKCOM-cie gezellige activiteiten voor de bezoekers en leden van de markt.

Wil je ook helpen? Stuur een e-mail naar bestuur@zuidermrkt.nl.

MARKTMEESTER-CIE

De Marktmeester-cie is de commissie van de marktmeesters van de markt. De Marktmeesters-cie zorgt er voor dat de marktmeesters up-to-date zijn met de laatste ontwikkelingen, zodat zij vier keer per jaar hun marktmeesterschap goed kunnen uitvoeren. De Marktmeester-cie organiseert daarnaast iedere jaar de Marktmeesteropleiding voor nieuwe marktmeesters en de marktmeesteravonden waar onderling tips en tricks worden uitgewisseld.

De Marktmeester-cie bestaat uit de marktmeesters David Rosenberg, Liesbeth Ribbink en Huib van Walsem. Ook de planner van de teamdiensten en het bestuurslid Marktzaken zitten in de deze commissie.

Wil je ook marktmeester worden en de opleiding volgen? Stuur dan een mail naar marktzaken@zuidermrkt.nl.

GOEDEDOELEN-CIE

De Zuidermarkt is een coöperatie. Als de markt goed draait blijft er geld over waarmee de coöperatie initiatieven ondersteunt die aansluiten op de doelen en waarden van de markt en bijdragen aan de ontwikkeling van de markt en de buurt. De commissie ontwikkelt samen met goede doelen meerjarige partnerschappen. 

De commissie bestaat uit de volgende leden: Talitha ten Houte – De Lange (voorzitter), John Brouwer, Frieda Jacobowitz, Jolanda Zuurbier en een van de bestuursleden.

Wil je meer weten over het goededoelenbeleid van de Zuidermarkt, of wil je een voorstel doen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie of mail naar goededoelen@zuidermrkt.nl.