Elleke’s Keuken

Ellekes Keuken

Elleke’s Keuken

Elleke’s Keuken is een Amsterdams bedrijf met grote ambities en plannen. Met als doel  om mensen blij te maken met lekkers uit eigen keuken. Wij werken met zo veel mogelijk biologische groenten en met diervriendelijk vlees. Daarbij is de glazen verpakking van onze ingemaakte gerechten recyclebaar en bovendien herbruikbaar. We hebben veel trouwe klanten die elke week met de lege potten terug komen bij ons aan de marktkraam en dat vinden we fantastisch! Naast de huidige gerechten gaan wij op korte termijn een aantal vegetarische en veganistische gerechten ontwikkelen. De vraag hiernaar wordt steeds groter en wij zien dit als een mooie uitdaging, want ons doel is immers om iedereen blij te maken. Dus houd het in de gaten!

Naast gerechten maken wij ook heerlijke rijk gevulde soepen met vlees maar ook vegetarisch en met  biologische ingrediënten. De smaken variëren en we gaan met de  seizoenen mee, maar een feit is dat de erwtensoep met spek en worst in de wintermaanden een must is voor velen.

Dan zijn er nog verschillende sauzen uit eigen keuken. Altijd lekker met brood en een goed glas wijn, maar natuurlijk ook voor andere doeleinden.

Vanaf de eerste dag op de ZuiderMRKT verkopen wij saucisson, Franse gedroogde worst, uit de Auvergne en Haute Savoie en een assortiment eendenspecialiteiten uit Les Landes. Dit assortiment is kleiner geworden omdat we steeds meer producten zelf maken in onze productiekeuken in Zaandam.