• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 23 November

OCHTENDTEAM : Team Moos

MIDDAGTEAM : Team Huib


Toon volledige rooster
nieuws

Vanaf 11:00 uur zijn Sint en zijn Pieten …

Het bestuur van zuiderMRKT zoekt ook hulp bij de m…

Paul gaat het bestuur verlaten. Daarom zoeken we e…

Meer nieuws

Wat is er allemaal te koop?

Producten van kwaliteit

Op de zuiderMRKT staan zo’n 20 kramen. De producten in die kramen zijn vers, zoveel mogelijk biologisch en uit de regio. De vis rechtstreeks uit IJmuiden, de bloemen vrijdags geplukt, de koffiebonen ter plekke gemalen, de eieren kakelvers, het brood direct uit de oven en de groente vers van het land. Kortom, kwaliteit en aandacht voor de producten staan hoog in het vaandel op de markt. Hieronder staat meer over de producten en hun aanbieders.

Producten van de coöperatie: groente en fruit

Leden van coöperatie, buurtbewoners, verkopen groente en fruit. In maar liefst drie aaneengesloten kramen. Uiteraard gaat het om groente en fruit die past bij het seizoen en allemaal biologisch of biologisch-dynamisch. De groente en fruit komen van verschillende boeren uit Flevoland.

Veel van deze producten zitten de vrijdag voor de markt nog in de grond of hangen nog aan een boom. Versere spullen vind je niet. Producten die de boeren niet kunnen leveren, komen van Odin, de groothandel. De coöperatie laat geen aardbeien uit Spanje overvliegen. Leden van de coöperatie krijgen 20% korting op alle groente en fruit.

Producten van de coöperatie: koffie en thee

De coöperatie heeft nog een tweede kraam: de koffie- en theekraam. Remco, lid van de coöperatie, verkoopt biologische koffie: Gusto Blend, 100% Arabica, afkomstig uit Brazilië en Ethiopië. En thee: muntthee en de zuiderMRKT-mix. De dranken zijn goedkoper voor leden van de coöperatie.

Producten van de vaste marktondernemers: veel basisproducten

Vaste marktondernemers bemannen het merendeel van de kramen op de zuiderMRKT. Zij verkopen, als het aan de coöperatie ligt, zoveel mogelijk basisproducten en zo weinig mogelijk luxe producten. Streefverhouding is: 80% basis en 20% luxe. De volgende producten vind je op de markt:  vis (Vis van Henry), worst (Brandt & Levie en Elleke's keuken), vlees (Lindenhoff, Hoenderspecialist), brood (Bbrood en Mama/Concept of Life), kaas en eieren (Eriks Delicatessen en Kobunder), paddenstoelen (De Boleet), noten (The Nuthouse), muesli en granola (Henny's), olijven (Olives and More), olijfolie (Methoni), quiches (PieMan), frambozenproducten (Raspberry Maxx), pannenkoeken (Crêpes Caroussel) bloemen (Fusion Flowers) en koffie (Dave's koffiebranderij).  Zij betalen huur aan de coöperatie voor hun kramen.

Producten van de vaste rouleerders: delicatessen en wijn

De zuiderMRKT heeft twee commerciële rouleerkramen: een kraam voor cateraars en een kraam waar wijnhandels zich presenteren. Er zijn vier cateraars en drie wijnhandels én een ciderhandel die om toerbeurt in de kraam staan. Je ziet ze dus eens per maand op de markt. De cateraars verkopen Bosnische delicatessen (Bas en Satka van EcoGastronomy) en Indonesische delicatessen (Mukki’s Rantang). Deze rouleerkraam staat tegenover de pannenkoekenkraam. Wekelijks kun je tegenover de groente- en fruitkraam wijnen proeven van Bolomey Wijnimport (David), Vleck Wijnen (Michiel), en Vino Linea Directa (Coos), afgewisseld met cider van Appels en Peren (Heleen en René). Wijn kopen mag helaas niet op de markt. Daarvoor kun je bij hun winkels terecht. Net als de vaste marktondernemers betalen zij huur aan de coöperatie voor hun kramen.

Producten van buurtbewoners: eigengemaakte lekkernijen

Bij een van de kramen – in de buurtrouleerkraam – kun je producten van buurtbewoners kopen. Het zijn vaak eigengemaakte koekjes, taarten of jams. Soms presenteert een buurtbewoner namens een vereniging of goed doel iets in deze kraam. Het kan ook zijn dat de coöperatie een kinderactiviteit in de buurtrouleerkraam organiseert. Ben je een buurtbewoner en wil je ook een keer kosteloos van de buurtrouleerkraam gebruik maken? Stuur dan een e-mail naar buurtrouleerkraam@zuidermrkt.nl.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter