Lid worden

Lidmaatschap Zuidermrkt

Lidmaatschap in het kort

  • Als lid van de Zuidermrkt maak je samen met buurtgenoten de wekelijks buurtmarkt mogelijk!
  • Samen met je team sta je vier keer per jaar een dagdeel (5 uur) onder leiding van een marktmeester achter de de groente- en fruitkraam. 
  • Je betaalt eenmalig € 50,- entreegeld.
  • Je krijgt 20% korting bij de groente- en fruitkraam en profiteert van ledenkortingen bij de andere ondernemers.

 

Er zijn genoeg redenen om lid te worden. Je zet je in voor het bestaan van de markt in jouw buurt, je leert buurtgenoten kennen, je leert meer over de producten op de kraam en als dank krijg je 20% korting op alle producten van de groente- en fruitkraam.

Je wordt lid door je contactgegevens compleet in te vullen via een aanmeldformulier.

Klik hiertoe op aanmelden Zuidermrkt. Na controle van de geldigheid van je emailadres wordt je gevraagd om aan aanmeldingsformulier in te vullen. Indien volledig wordt deze bewaard en automatisch doorgezonden naar de ledenadministratie. Na betaling van het lidmaatschap krijg je een bevestiging dat je inlogaccount actief is.

Voor alle vragen over lidmaatschap, wijzigen van je gegevens of afmelden kun je ook mailen naar lidmaatschap@zuidermrkt.nl.

Lidmaatschap uitgebreid

1.    Leden vormen de basis van de Zuidermrkt. Ze dragen bij aan een van de doelen van de markt, nl. sociale cohesie in de buurt vergroten. Leden zijn ook noodzakelijk: zonder leden is er geen Zuidermrkt. De inspanning van leden is een vereiste van het stadsdeel voor het behouden van marktvergunning. Het coöperatieve karakter. Dát is waarom het stadsdeel het initiatief van de markt in 2011 omarmde. Daarom is de Zuidermrkt een markt van, voor en vooral door leden. Dat betekent dat de markt letterlijk draait en moet draaien op de creativiteit en inzet van leden. En daar kunnen we er niet genoeg van hebben. Leden, buurtbewoners, die in een team achter de groente- en fruitkraam staan om te verkopen. Ongeveer een dagdeel per kwartaal. Leden die meer willen doen, kunnen meedraaien in een commissie of zelf met een voorstel voor een activiteit op de markt of initiatief komen. Zolang het enigszins aansluit bij de doelstellingen van de markt juichen we dat toe.

2.    Leden bepalen samen het aanbod op de markt. Niet alleen het aanbod in de groente- en fruitkraam, maar ook bij de andere kramen. Bij de zuiderMRKT is het niet de gemeente, maar de coöperatie die contracten afsluit met marktondernemers. In die contracten staat welke producten marktondernemers in hun kraam mogen verkopen. Zo wordt het echt onze markt.

3.    Leden leren elkaar beter kennen. In hun team achter de kraam, bij het helpen van leden die op de markt groente en fruit kopen of tijdens activiteiten van de coöperatie. Denk aan het jaarlijkse ledenuitje, ledenvergaderingen, borrels, kookworkshops en het sinterklaasfeest.

4.    Leden beslissen samen over de besteding van de winst die de coöperatie maakt. Met de winst, die wordt uitgekeerd als coöperatief dividend, ondersteunen we initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van de buurt. Denk aan de versterking van sociale cohesie en participatie in de buurt, het duurzamer en groener maken van de buurt, het vergroten van bewustzijn over voedsel en voeding in de buurt of het verhogen van de kwaliteit van de buurt.

5.    Leden krijgen 20% korting op het hele assortiment van de coöperatiekraam. Ook genieten leden voordelen bij andere kramen op vertoon van hun ledenpas. Leden die een dagdeel hebben geholpen met verkopen, krijgen bovendien een heerlijke zak groente en fruit mee naar huis.

6.    Leden vinden het leuk. Het is heel leuk om achter de kraam te staan. Om eens iets anders dan anders te doen.