Nieuws

Kweek van de Maand: maart 2024

Maart brengt een overvloed aan heerlijke seizoensgroenten met zich mee. Deze verse groenten zijn nu op hun hoogtepunt! Probeer eens te koken met spinazie, radijs, raapstelen, witte kool, rammenas, knolselderij en veldsla. Wat is jullie favoriete seizoensgroente deze maand en wat maken jullie ermee? We horen graag jullie recepten! Eet smakelijk!👋

Kweek van de Maand: februari 2024

2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣ gaat verder met een overvloed aan heerlijke seizoensgroenten in februari. Deze verse groenten zijn nu op hun hoogtepunt! Probeer eens te koken met rammenas, bosui, pastinaak, koolraap, witte kool, schorseneren, selderij, en Chinese kool. Wat is jullie favoriete seizoensgroente deze maand en wat maken jullie ermee? We horen graag jullie recepten! Zoek je inspiratie […]

Kweek van de Maand: januari 2024

2024 is begonnen met veel lekkere seizoensgroenten. Deze zijn nu vers en op hun best! Denk aan boerenkool, pastinaak, witlof, koolraap, winterpostelein of veldsla. Maak er een heerlijke stamppot van, of een aardappelgratin, of een met pastinaak als lekker bijgerecht. Wat is jullie favoriete seizoensgroente deze maand en wat maken jullie ermee? We horen graag […]

Kweek van de Week: Schorseneren

 Schorseneren is de Kweek van de Week op de ZuiderMRKT! Schorseneren zijn echte wintergroenten. Ze worden daarom ook wel de “winterasperges” genoemd. Voordat ze gegeten kunnen worden, moet de schil van de schorseneren verwijderd worden. Zo kun je de schorseneren bijvoorbeeld eerst twintig minuten koken en daarna de schil eraf schrappen. Schorseneren bevatten veel vitamine B1. Dit heeft […]

Kweek van de Week: rode kool

De Kweek van deze week is… rode kool! Rode kool is een van de oudste koolsoorten. Rodekool is een tweejarig gewas, in het eerste jaar wordt de kool gevormd, in het tweede jaar gaat de plant bloeien. In tegenstelling tot de naam, is rode kool niet rood, maar roze/paars van kleur. Rode kool bevat veel […]

Kweek van de week: Prei

De Kweek van de Week is dit keer prei! Prei was vroeger een belangrijke herfst- en wintergroente. Door verschillende rassen kunnen we nu het hele jaar door prei eten. De prei is verwant aan andere groente zoals ui en knoflook. Prei worden vaak als smaakmaker gebruikt maar kan ook als hoofdingrediënt dienen. Prei bevat veel […]

Terugblik op een fantastische herfstproeverij

Dankjewel Erik Schoenmakers van De Boleet en Rogier Sluyter voor de overheerlijke paddenstoelenproeverij afgelopen zaterdag! Het was een fantastische herfstproeverij! Kijk bij de Kweek van de Week van vorige week voor twee paddenstoelrecepten en hieronder staan nog twee recepten die tijdens de proeverij werden bereid. 🥘creme pieds de mouton met pastinaak 🥘gebakken shiitakes en enoki

Kweek van de Week: pompoen

De Kweek van de Week is pompoen! De pompoen hoort bij de komkommerfamilie en zijn er in alle soorten en maten. De grootste ooit gekweekt is bijna vier meter breed! Naast pompoenpuree zijn ook de oliehoudende zaden van de pompoen (geroosterd) te eten. Pompoen is heel gezond en bevat veel vitaminen, en met name vitamine […]

Kweek van de Week: Paddenstoelen

🍁 Het is herfst en dus paddenstoelentijd! Aanstaande zaterdag organiseren we samen met Erik Schoenmakers van paddenstoelenkraam De Boleet een nieuwe proeverij met paddenstoelen! 🍄 Erik gaat koken met de lekkerste paddenstoelen van het seizoen. Mis het niet! 🌿👨‍🍳 Paddenstoelen, met hun unieke texturen en aardse smaken, vormen een smakelijke aanvulling op diverse gerechten. Of […]