Dave's koffiebranderij - Zuidermrkt
Dave's koffiebranderij - Zuidermrkt

Dave’s Koffiebranderij

Bij Dave’s Koffiebranderij branden wij onze koffiebonen met passie en liefde. Wij verkopen vers gebrande koffiebonen, kwaliteitsthee onder het label The Dutch Tea Lady en mooie Bean-To-Bar Chocolade. Dit doen we op de zuiderMRKT en we zijn ook jouw online koffiewinkel. Wij branden onze koffie in onze microbranderij in Amsterdam.

Naast smaak vinden wij het ook belangrijk dat de koffieboeren de natuur eerlijk behandelen en dat zij een eerlijke prijs voor de koffie krijgen. Daarom kopen we onze koffies zo transparant mogelijk in. Het liefst biologisch en minimaal fairtrade. Bij de meeste van onze vers gebrande koffiebonen kun je zien welk percentage van de inkoopprijs naar de boeren gaat. Wij weten wie de koffieboer of coöperatie is, hoe de koffie verbouwd wordt en de stappen die de koffie aflegt tot in onze branderij.

Kwaliteit en smaak staan bij ons voorop. Soms kan het zijn dat wij de niet-biologische variant lekkerder vinden dan de biologische variant. Ook komt het voor dat biologisch gecertificeerd niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de boer daar niet voldoende geld voor heeft, terwijl zij wel biologisch produceren. De koffie is dan Organic by Default. Dit is voor ons prima, want waarom zouden wij de boeren moeten laten kiezen tussen óf een certificaat halen óf medicijnen kopen of de kinderen naar school laten gaan.
Bijna al onze theeën kopen wij biologisch gecertificeerd in, maar omdat wij zelf niet biologisch gecertificeerd zijn, mogen wij niet op onze verpakkingen vermelden dat de producten biologisch zijn. Wij noemen dit dan duurzaam.


Onze koffiezakken zijn gemaakt van plastic en kunnen gerecycled worden. Maar omdat er een goede sluitstrip in de zakken zit, kunnen ze ook hergebruikt worden. Neem dus je koffiezak, wanneer deze leeg is, weer mee naar de markt en laat deze door ons vullen. Jij krijgt een korting, maar, belangrijker, we hoeven geen plastic weg te gooien. Je mag natuurlijk ook je eigen bus meenemen. De koffiezakken zijn CO2 gecompenseerd.


Wij geven 1% van wat jullie bij ons besteden terug aan de planeet. In ons geval doneren wij 1% van onze omzet aan Trees for All. Zodat zij bomen in Nederland en de rest van de wereld kunnen planten.

 

      

.