De Hoenderspecialist - Zuidermrkt
De Hoenderspecialist - Zuidermrkt

De Hoenderspecialist

Voor duurzaam vlees moet u bij de Hoenderspecialist zijn. Boer, slager, poelier. Familiebedrijf Paul, Carla en Dane de Wit uit Zeeuws-Vlaanderen werken op ambachtelijke en duurzame wijze, met sterke raszuivere dieren. Veel buitenruimte en kwalitatief goed voer hoort hier vanzelfsprekend bij. Zo staan wij garant voor gezond en duurzaam vlees.

Want wij zijn trots op onze dieren. Op onze eigen boerderij houden we de Calicuth, de wilde kalkoen. En de Hollandse Blauwhoender, een authentiek kippenras. Beide diersoorten zijn bijzonder sterk. En dan hebben we nog de Hooglander die vrij rondloopt in het duingebied. Bij een collega betrekken we nog vlees van het scharrelvarken Duroc d’Olives. Hiermee bereiden wij enkele specialiteiten, zoals paté, heerlijke rauwe ham en spareribs.

Onze duurzame kwaliteiten: de kalfjes blijven bij de moeder, de dieren leven buiten, het voer komt uit de streek en we gebruiken geen soja en antibiotica.

Naast traditionele producten zoals gehakt, biefstuk, worst en filet hebben we unieke eigen receptuur. Zoals de handgemaakte crépinette, een specialiteit van hoendergehakt, gekruid met truffel, pruim of abrikoos. Tot traditionele gerechten als hazenpeper en exclusieve producten als een pure côte de bœuf of huisgemaakte rillettes. Kom culinair beleven en proeven op de Zuidermarkt, de place to be!

 

              

.