Methoni - Zuidermrkt
Methoni - Zuidermrkt

Methoni

Methoni verkoopt olijfolie, de absolute top. In het uiterste zuiden van de Peloponnesos groeit een kleine olijf, de ‘Koroneiki’. Door de grote pit van de ‘Koroneiki’ en het beperkte vruchtvlees bevat de olijf weinig water waardoor deze een bijzonder hoog oliegehalte heeft (27%) en een ongekend lage zuurgraad (minder dan 0,4%). Door deze onderscheidende eigenschappen leent de ‘Koroneiki’ zich, van alle olijven, het beste voor de productie van olijfolie. 

De olijfbomen, waarvan sommige al honderden jaren oud zijn, staan gunstig gelegen in de heuvels aan zee, waar een frisse mistral westenwind zorgt voor een natuurlijke bestrijding van schimmels. Samen met het plaatselijke ecosysteem zorgt dit voor een natuurlijke voeding voor de bomen.

De olijven worden in de koudste periode van het jaar met de hand geplukt om binnen 48 uur verwerkt te worden tot olijfolie. Deze korte tijd tussen plukken en verwerken zorgt mede voor de uitmuntende kwaliteit. Na verwerking rijpt de olie nog 8 à 10 weken door in speciale Amphora’s. Tijdens het productieproces van onze pure Griekse Olijfolie wordt geen gebruik gemaakt van extra toevoegingen. Deze kwalitatief hoogwaardige pure olie verrijkt al uw gerechten en is bij uitstek geschikt als tafelolie. Steeds meer toprestaurants kiezen voor onze kwaliteit en smaak.

Philip: “Wij halen onze olie van onze eigen boerencoöperatie zonder tussenhandel direct naar Amsterdam.” Vanuit hier verkoopt hij rechtstreeks aan de horeca en (top)restaurants in heel Nederland. En de fijnproevers van de Zuidermarkt kunnen meegenieten van deze zuivere olie. De olie is verkrijgbaar in navulbare sierflessen. Geschikt om cadeau te doen. Verder biedt hij een keur aan Griekse topproducten van Kalamata’s grootste boerencoöperatie tegen groothandelsprijzen! Philip: “Het leven is mooi, vooral in de keuken!”

 

Links:                 

.