Kobunder - Zuidermrkt
Kobunder - Zuidermrkt

Kobunder 

Kobunder is een initiatief van Martin Schyns. Bioloog, imker en sinds 2012 kaasmaker. “Na jaren in het kwaliteitsmanagement gewerkt te hebben wilde ik wat anders gaan doen, mijn hart gevolgd en heb voor het kaasmaken gekozen. Een uitdaging want al doende kom je erachter dat veel factoren een rol spelen om goede kaas te maken. Als Limburger heb ik passie voor smaakvolle, puur natuur voeding met de paplepel binnengekregen. Kobunder streeft naar natuurlijk, puur en evenwichtig. Dus voor kringloop-landbouw met natuurlijke bemesting en balans tussen mens en natuur. De natuur kun je niet in een getto stoppen en de mens hoort in mijn ogen ook tot de natuur. Dat schept verplichtingen die we niet mogen negeren.”

Lokaal geproduceerd, met veel smaak, goed voor de lokale economie en ons milieu. “Kobunder producten zijn gemaakt met zorg en liefde. Goed voor jezelf en goed om te delen. Smaakvol en puur natuur.”

De Kobunder Natuurkaas wordt gemaakt in samenwerking met Kaaslust en is biologisch gecertificeerd, bevat geen toegevoegde conserveermiddelen. De kaas wordt gemaakt van melk die niet gestandaardiseerd, ontroomd of gehomogeniseerd wordt, van melk van Skal-gecertificeerde bedrijven en wordt kort gepekeld. Maar liefst 4 soorten Biokaas met natuurkorst:  Koe, Geit, Schaap en Waterbuffel!

 

.