Marco's Lista - zuiderMRKT
Marco's Lista - zuiderMRKT

Marco’s Lista

Ik ben opgegroeid in het zuiden van Italië omringd door de warmte van mijn familie en met een sterke passie voor de kwaliteit, historie en traditie van voedsel. Als klein jongetje leerde mijn moeder en oma mij ‘de kneepjes van het vak’.
Toen ik in 2020 naar Amsterdam verhuisde besloot ik om mijn beste ontdekkingen qua Italiaanse delicatessen te bundelen en naar Nederland te brengen, resulterend in Marco’s Lista.
Alle producten komen van kleine familieboerderijen die in de traditie van biologisch of biodynamisch hun producten op een schone manier maken. Alles wat ik verkoop is maar in beperkte hoeveelheden per jaar beschikbaar en zijn via Marco’s Lista exclusief te verkrijgen in Nederland.

Ik sta wekelijks met veel plezier op de ZuiderMRKT om mijn klanten in persoon te ontmoeten. Het is mijn persoonlijke drijfveer om, als nieuweling, een geïntegreerd onderdeel van de Nederlandse samenleving te worden. De ZuiderMRKT geeft mij de kans om mijn klanten te spreken (een beetje in het Nederlands), de achtergrond van mijn klanten beter te begrijpen en mij de stad eigen te maken.
Ik ben sinds mijn eerste keer op de ZuiderMRKT zo hartelijk ontvangen door alle betrokkenen en marktondernemers; het voelt iedere week als een warm bad. Het herinnert me aan mijn jeugd; iedere donderdag was er een voedselmarkt, met de beste kwaliteit producten en iedere ondernemer wist precies wat zijn klant wilde. De ZuiderMRKT voelt net zo, een beetje thuiskomen.

Facebook Instagram