Vleck wijnen - Zuidermrkt
Vleck wijnen - Zuidermrkt

Vleck wijnen

Natuurlijke wijn, Vin Naturel, is een begrip aan het worden. Vin Naturel is dus wijn met zo min mogelijk toegevoegde sulfieten (zwavel). Boeren die hun wijn ‘Vin Naturel’ noemen, grijpen zo weinig mogelijk in – in de natuurlijke processen en gebruiken geen insecticiden en kunstmest. Al onze wijnen worden gemaakt met de natuurlijke, autochtone gisten die zich bevinden op de schillen van de druiven, in de wijngaarden en in de kelders. 

Met zo min mogelijk gebruik van nare stofjes en technieken, kunnen producenten er niet omheen om hun wijngaarden biologisch of biodynamisch te bewerken. Onze boeren werken harder dan de gemiddelde boer in de wijngaarden om hun wijngaarden schoon en natuurlijk te houden. Zo schoon en stabiel, op een natuurlijke manier, dat uiteindelijk het niet nodig is sulfiet toe te voegen. 

Wijnen met een laag sulfietgehalte zijn levendiger, rijker van smaak, nerveuzer, animaler en in onze ogen gewoon lekkerder. Michiel: “Onze wijnen zijn door de wijze van produceren onvergelijkbaar veel lekkerder en spannender dan de gemiddelde ‘confectiewijn’.

 

Facebook Website

.