Nieuws

Kweek van de Week: palmkool

Deze week is palmkool de Kweek van de Week! Palmkool, of cavolo nero, is een eeuwenoud bladgewas dat uit Toscane komt. Deze speciale kool dankt zijn naam aan zijn smalle gebobbelde donkere groene bladeren die als een palmboom van de stengel af groeien. Als de bladeren vanaf de onderkant naar boven worden geoogst wordt deze […]

Kweek van de Week: bospeen

Deze week is hebben we een oranje kampioen als Kweek van de Week, bospeen! De bospeen, of wortel, kennen we al eeuwen in ons land. De VOC bracht de witte wortel in de 17e eeuw uit Iran naar Nederland. Kort daarna werd de wortel gekruist en kwam de oranje versie op de markt. In de […]

Buurtfeest Opening Dufayhuis op zaterdag 10 september van 13:00 tot 18:00.

Leden van de markt en buurtgenoten zijn van harte welkom bij de feestelijke opening van deze nieuwe buurtontmoetingsplek met een buurtcafé, buurttuin en gezondheidscentrum. Het Dufayhuis er er voor en door de buurt en is gevestigd op de Dufaystraat 19, hoek Dufaystraat/de Lairessestraa (voorheen de Paulusschool). Feestprogramma 13.00 – 13.30 Opening door buurtbewoners met muziekKorte […]

Kweek van de Week: Savooiekool

 Deze week is savooiekool de Kweek van de Week! Savooiekool is een van de oudste koolsoorten en komt oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. De kool is vernoemd naar de regio in Frankrijk en Italië waar vroeger het huis van Savoye de scepter zwaaide. Savooiekool heeft verschillende varianten, zo is er de groene of witte spitskool, […]

Nieuw op de Zuidermrkt

 Lieve bezoekers van de Zuidermrkt, Vanaf komende zaterdag staat er een compostbak op de markt. Daarin kan iedereen zijn groente- en fruitafval kwijt. Wist je dat groente- en fruitafval in Amsterdam bij het restafval belandt? Het wordt verbrand, terwijl het vol voedingsstoffen zit. Met de compostbak geven we het terug aan de natuur. Max van […]

Kweek van de Week: spitskool

Deze week is spitskool de Kweek van de Week. Deze lichtgroene spitsvormige koolsoort is een echte voorjaars- en zomergroente. Spitskool is nauw verwant aan witte kool, maar is zachter en makkelijk te snijden. Ook is spitskool wat zoeter dan zijn witte zus. Daarom wordt spitskool vaak in de Oosterse keuken gebruikt. Met deze kool in […]

De markt is zaterdag open

Lieve bezoekers van de Zuidermrkt, Zaterdag wordt het tropisch warm. Onze ondernemers zijn vanaf 9:30 uur op het Zuidermrktplein present met de lekkerste producten voor een gezellige bbq, zomers diner of een gezellige lunch in het park. Omdat het erg warm wordt zijn vanaf 14 uur een aantal van onze kramen gesloten. Kom dus op […]

Kweek van de Week: sperzie- en snijbonen

Vers van land en zaterdag Kweek van de Week op de Zuidermrkt: sperzie- en snijbonen. Beide bonen, waarvan de jonge het lekkerste zijn, zijn rijk aan vitamine A en C, calcium en kalium. Beide bonen kun je na het blancheren of koken combineren met verschillende smaken en gebruiken in een salade. Ook kun je ze […]