Kweek van de Week - mais

Geroosterde maïskolven

Bereidingswijze van Max en Elsa van De Antoniushoeve

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 maiskolven
50 gr boter of margarine
zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 4-5. Verwijder dan van de maïskolven de bladeren en draden. Besmeer de maïskolven met de helft van de boter en wikkel elke maiskolf in een stukje aluminiumfolie.
  2. Leg de pakketjes op een rooster in het midden van de oven en bak ze in ± 30 minuten gaar.
  3. Haal de maiskolven uit de oven en vouw de pakketjes open.
  4. Besmeer de kolven met de rest van de boter. Zet de oven op de hoogste stand of zet de grill aan en leg de maïskolven terug in de oven op het rooster boven in de oven. Rooster nu in ± 5 minuten de kolven goudbruin. Draai de kolven af en toe om, zodat ze mooi rondom geroosterd worden.
  5. Haal de kolven uit de oven en bestrooi ze met zout.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd