Kweek van de Week - mais

Maissalade met venkel en mango

Bereidingswijze van Max en Elsa van De Antoniushoeve

Lunch- of bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

beetje verse munt

beetje verse koriander

1 rode peper

1 zoete ui

4 maiskolven

2 limoenen (schoongeboend)

1 teen knoflook

1 mango

1 venkelknol

2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de ui in dunne ringen.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven en kook de maïskolven 10 min. Giet af.
  3. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide limoenen uit. Doe het rasp en sap in een ruime kom. Pers de knoflook boven de kom en schep erdoor. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm. Doe ook in de kom.
  4. Snijd de helft van de munt en koriander fijn en voeg met de rode peper en ui toe. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel met een scherp mes of de keukenmachine in flinterdunne plakken. Doe ook in de kom en schep om.
  5. Verhit de grillpan, bestrijk de maïskolven met de olie en gril ze in 4 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en laat 10 minuten afkoelen.
  6. Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig en met een zagende beweging. Herhaal met de rest van de maïskolven.
  7. Voeg de maiskorrels toe aan de salade, schep om en dek af met vershoudfolie. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Doe de salade in een schaal, garneer met de rest van de munt en koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd