Carpaccio van Rammenas, rode ui, kers, paarse radijs en paarse zuringknopjes

Bereidingswijze van Joris Bijdendijk (Bij Bijdendijk thuis) door Arjen Goetheer Voor- of bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 2 stuks rammenas 2 rode uien 10 kersen 4 radijsjes Zuringknopjes Vinaigrette 8 el olijfolie Versgemalen zeezout 2,5 el frambozenazijn Bereidingswijze 1. Was de rammenassen en snijd deze in flinterdunne plakken. Leg de plakken licht overlappend in de […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Geroosterde pastinaak en aardappel met citroen

Bereidingswijze van Een krat vol recepten (Eefje Brugman) door Tamara Smit Bijgerecht voor 3-4 personen Ingrediënten 600 gr pastinaak 800 gr stevige aardappels, bijvoorbeeld Belle de Fontenay 1 citroen 1 el tijm 2 el olijfolie Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Schil de pastinaak en aardappels en snij in grove stukken. […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Pastinaaksoep

Bereidingswijze van Een krat vol recepten (Eefje Brugman) door Tamara Smit Voorgerecht voor 3-4 personen Ingrediënten 500 gr pastinaak 2 rode uien 1 el olijfolie 15 gr roomboter 2 tl gedroogde tijm 2 tenen knoflook 2 el honing 500 ml groentebouillon 1 scheutje balsamicoazijn 50 ml crème fraîche 4 takjes kervel Bereidingswijze 1. Schil de […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Zwitserse nüsslisalat (veldsla salade)

  Zwitserse nüsslisalat (veldsla salade) Bereidingswijze van Arjen Goetheer Bijgerecht voor vier personen Ingrediënten 200 gr veldsla 4 eitjes 2 el mayonaise gemalen peper 50 gr gerookte spekjes 1 teen knoflook 1 el zonnebloemolie of druivenpitolie 1 el witte wijnazijn Bereidingswijze 1. Kook de eitjes. 2. Bak de spekjes in een droge pan tot ze […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Veldsla stamppot

Veldsla stamppot Bereidingswijze van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor vier personen Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken zout 2 el olijfolie 200 gr magere gerookte spekblokjes peper 150-200 gr veldsla 2 bosuitjes, in ringetjes Bereidingswijze 1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ongeveer 20 min. gaar. 2. Verhit de olie […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Kugel (potato pudding)

Kugel (potato pudding) Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan mijn oma en vader Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 kilo aardappelen 400 gram uien 3 eieren 9 tenen knoflook 2 eetlepels olie peper & zout paprika poeder Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven tot 180 graden. 2. Aardappelen schillen en in 8-10 stukken snijden. Doe in […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Samosa’s met erwten en aardappel

Samosa’s met erwten en aardappel Bereidingswijze van Fennande van der Meulen Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 500 gr Potatoes 1 Tsp Cumin Seeds ½ Tsp Black Mustard Seeds 1 Red Onion 3 Cloves Of Garlic 2cm Knob Of Ginger 1 Green Chilli 1 Tsp Ground Cumin 1 Tsp Ground Coriander 1 Tsp Garam Masala 1 […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Gesmoorde witlof met druiven

Bereidingswijze uit Wat maak je me nu weer van Jennifer Smit-Van Dam Merret Arjen Goetheer Bijgerecht voor 6 personen Ingrediënten 12 stronken witlof 50 gr boter 2 el suiker 250 gr witte en blauwe druiven 1 sinaasappel, sap en rasp 100 ml kippenbouillon Zout Versgemalen peper Bereidingswijze  Maak de stronken witlof schoon. Snij dikke […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Tarte tatin met witlof met sinaasappel en geitenkaas

Bereidingswijze uit Leukerecepten.nl van Fennande van der Meulen Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 6 stronkjes witlof 8 vellen bladerdeeg 100 gr boter 100 gr suiker snuf peper en zout 2 sinaasappels 100 gr geitenkaas snuf tijm Bereidingswijze  Verwarm de oven voor op 200° graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en druk ze daarna aan […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Knolselderij steak met gorgonzola (lekker met sla en frietjes)

Bereidingswijze van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 grote knolselderij 200 gram romige gorgonzola 2 el olijfolie Versgemalen zout en zwarte peper naar smaak Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Was de knolselderij. Snijd de knolselderie in mooie plakken van 1,5 centimeter. Wees voorzichtig want de knol is erg […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Knolselderij uit de oven

   Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Yotam Ottolenghi Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 knolselderij ¼ kop olijfolie 1 theelepel komijnzaden 1 theelepel karwijzaden 1 theelepel mosterdzaad 1 theelepel dillezaad ½ theelepel zout Bereidingswijze 1. Stamp alle kruiden fijn in een vijzel. 2. Was het knolselderij goed af, ook anderen bij de wortels. 3. […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Salade van geroosterde savooiekool met munt

Bereidingswijze volgens NYT van Ciarra Celiano Bijgerecht voor 6 personen Ingrediënten 3 eetl. ciderazijn, plus meer naar smaak 3 eetl. kristalsuiker, plus meer naar smaak 3 eetl. plantaardige olie 1 eetl. Düsseldorfse mosterd of mosterd in Dijon-stijl ½ tot 1 theelepel karwijzaad Zeezout en versgemalen zwarte peper 1 krop savooiekool (ongeveer 2 pond), in vieren […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Bieten carpaccio tricolore met burrata

Door Nelleke Sloos Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 – 500 gram rode- en gele- en chioggia bietenGoede kwaliteit olijfolie of zelfgemaakte vinaigretteVerse burrata of wel buffel mozzarellaWat versiersels als pijnboompitjes en/of munt Bereidingswijze

Categorieën Niet gecategoriseerd

Dorade met rode biet 

Door Pieter Mohr Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten 1 dorade of zeebaars per 2 personen van Vis van Henry1 middelgrote rode biet per persoonaardappelpuree of pasta1 wortelpeterselie per persoon2 citroenenolijf oliegrof zeezout Bereidingswijze Zet alles op tafel en leg de filet(s) op voorverwarmde borden. Garneer met een schijfje citroen.

Categorieën Niet gecategoriseerd

Stoofpot van verse tuinbonen

Stoofpot van verse tuinbonen Hoofdgerecht voor 4 personenDoor Marcel van Wolferen Ingrediënten een kilo verse, ongedopte tuinboneneen flinke lente-ui100 / 150 gram rauwe ham met een vetrandjeeen krop groene Salianova boterslaolijfoliezeezout en zwarte peper uit de molenen eventueel wat bouillon naar keuze.Voor veganisten zou ik wat gerookte tofu van liefst Frank’s Smoke House. Dit is […]

Categorieën Niet gecategoriseerd

Pappardelle met tuinbonen en raketkruid

 Pappardelle met tuinbonen en raketkruid Voor 4 personenDoor Marcel van Wolferen Ingrediënten 500 gram ongedopte, verse tuinbonenverse pappardelle voor 4 ( 2 tot 4 nestjes afhankelijk van het aantal gasten, het menu en de trek; of 4 gedroogde nestjes van de best mogelijke kwaliteit)een kleine bos raketkruid / rucola en wat voor de decoratieeen flinke […]

Categorieën Niet gecategoriseerd