Courgette tagliatelle salade

Door Olaf Heinen van Le Perron Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1/2 bio geitenkaas van Kobunder of Erik’s Delicatessen courgette spekbrood 1 groene courgette 1 gele courgette 50 ml witte wijnazijn 50 ml olijfolie van Methoni of Olives & more 1 el suiker 1 sjalot bieslook 4 kleine handjes rucola Bereidingswijze Lekker als voorgerecht op een nazomer […]

Alain’s pasta met kokkels

Bereidingswijze van Alain Caron uit Binnenstebuiten Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr kokkels van Vis van Henry300 gr schelpjes pasta½ rode paprika3 sjalotjes100 gr lamsoren zonder takken100 gr zeekraal2 el olijfolie van Olives & more of Methoni20 gr boter1 glas droge witte wijnPeper Bereidingswijze Eet smakelijk!

Henry’s mossels uit de wok

Bereidingswijze van Henry van Vis van Henry Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 4 kg mossels van Vis van HenryRode peperVerse gember, 2 cm3 preienZonnebloemolie2 el Thaise vissaus2 el sojasausLimoen Bereidingswijze Eet smakelijk!

Palmkool met sinaasappel en harissa

Bereidingswijze volgens Nigella Lawson (Eat, cook repeat) van Arjen Goetheer Bijgerecht voor 2 personen Ingrediënten 500 gr palmkool 1 geboende biologische sinaasappel 2 el extra vierge olijfolie van Methoni of Olives & more OF 25 gr roomboter OF 1 el extra vierge olijfolie én 15 gr roomboter van Lindenhoff 1 el rozenharissa 1 el amandelschaafsel […]

Salade van palmharten en palmkool

Bereidingswijze volgens Palimi van Arjen Goetheer Lunchgerecht voor 4 personen Ingrediënten 3-4 kopjes palmkool, gescheurd of gesneden 1 hele avocado, in blokjes gesneden of in plakjes gesneden 2 el avocado-olie (of kokosolie) 120 ml tempeh (meestal een half pakje) en een beetje gesneden in kleine blokjes (de tempeh kan ook vervangen worden door tofu, kip […]

Met tahin overgoten geroosterde groene of savooiekool

Bereidingswijze volgens Andy Baraghani van Ciarra Celiano Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 middelgrote groene of savooiekool (ongeveer 2 pond) 3 el plus ¼ kopje extra vergine olijfolie; plus meer om te besprenkelen zout 1 teentje knoflook, fijn geraspt ⅓ kopje tahin 1 tl honing van Kitchen Freaks ½ tl gemalen komijn 1 citroen ½ […]

Frisse citrus koolsalade

Bereidingswijze volgens Love & Lemons van Ciarra Celiano Bijgerecht voor 4-6 personen, of als zomerse salade voor 3-4 Ingrediënten 1 savooiekool, fijn gesneden 1 venkelknol, in dunne reepjes 1 bos radijsjes (of een mix van watermeloen en radijsjes), in dunne plakjes Een paar wortelen, paarse regenboogwortelen of Hollandse oranje, in dunne plakjes 1 avocado (voor […]

Barbecuespitskool met zalm- en haringkaviaar

Bereidingswijze uit Bij Bijdendijk Thuis van Arjen Goetheer Bijgerecht voor 8 personen Ingrediënten 1 spitskool ½ bosje bieslook, fijngesneden 250 gr crème fraîche 100 gr haringkaviaar van Vis van Henry 100 gr zalmkaviaar van Vis van Henry Versgemalen peper en zout Sap van 1 citroen Bereidingswijze Eet smakelijk!

Hollandse risotto (met spitskool)

Bereidingswijze volgens Verse Oogst van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr bloemkool 200 gr spitskool 1 ui Olijfolie, om te bakken van Methoni of Olives & more 300 gr risottorijst van Marco’s Lista 1 el witte wijn 125 gr mascarpone 10 gr verse salie 25 gr roomboter 3 groentebouillonblokjes Bereidingswijze Eet smakelijk!

Maissalade met venkel en mango

Bereidingswijze van Max en Elsa van De Antoniushoeve Lunch- of bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten beetje verse munt beetje verse koriander 1 rode peper 1 zoete ui 4 maiskolven 2 limoenen (schoongeboend) 1 teen knoflook 1 mango 1 venkelknol 2 el olijfolie Bereidingswijze Eet smakelijk!

Geroosterde maïskolven

Bereidingswijze van Max en Elsa van De Antoniushoeve Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 4 maiskolven50 gr boter of margarinezout Bereidingswijze Eet smakelijk!

Gegrilde paprika met geitenkaas en ansjovis

Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 4 rode paprika’s 250 gr geitenkaas van Erik’s Delicatessen 2 tenen knoflook 1 blikje ansjovis Verse tijm 8 appelkappertjes of 1 el kappertjes Olijfolie van Olives & More of Methoni Bereidingswijze Eet smakelijk!

Gazpacho van geroosterde paprika

Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 4 rode paprika’s 1 gele paprika 1 groene paprika 1 kilo tomaten Olijfolie van Olives & More of Methoni 3 tenen knoflook ½ liter tomatensap 2 el witte wijnazijn Tabasco Zout 1/5 komkommer 1 ui Bereidingswijze Snijd de rode paprika’s in […]

Gekaramelliseerde bospeen met honing en tijm

Bereidingswijze van Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 800 gr bospeen of regenboogwortelen Boter, klontje van de Lindenhoff 100 ml groentebouillon of water Honing, flinke scheut van Kitchen Freaks Tijm, 6 takjes Knoflook, 2 teentjes, gekneusd Zout en peper Bereidingswijze Door de bospeen te karamelliseren (ook wel glaceren) geef je een heerlijke twist aan […]

Wortelrisotto

Bereidingswijze uit de Zilveren Lepel van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten Groentebouillon, ongeveer 1,5 liter 4 jonge kleine bospeen, kleingesneden 175 ml witte wijn 50 gr boter van de Lindenhoff 1 kleine ui, fijngehakt 350 gr risottorijst van Marco’s Lista 50 gr Emmentaler kaas, geschaafd, van Erik’s Delicatessen 2 el koffieroom Zout en […]

Calvins gegrilde perziken en snijbonen

Bereidingswijze van Ottolenghi en Fennande van der Meulen Voor 4 personen – als voorgerecht of als onderdeel van een reeks van gerechten Ingrediënten 400 gr snijbonen, uiteinden en evt. draden verwijderd en schuin doormidden gesneden3 el olijfolie, plus extra om in te vetten2 rijpe (maar stevige) perziken, ontpit, in plakken van ½ cm dik (200 […]

Sperziebonen met tomaat

Bereidingswijze van De Zilverenlepel en Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 600 g sperziebonen, gedopt 2 eetl. olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook 5 tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden 6 groene olijven, ontpit en in vieren 6 verse blaadjes basilicum, gescheurd Zout en peper Bereidingswijze Kook de bonen 10 minuten in water met zout. […]

Roze Soep

Door Ietje de Groot Ingrediënten 5 of 6 bieten 2 komkommers yoghurt anijszaad Bereidingswijze Schil de bieten, snijd ze in stukjes en kook ze tot ze gaar zijn. Snijd de komkommers in stukjes en kook ze kort met de bieten mee (3 – 5 minuten). Rooster een eetlepel of twee anijszaadjes in een pan zonder […]

Biet met crème cru

Door Sarriel Taus Voorgerecht 4 personen Ingrediënten 4 kleine rode bieten4 kleine gele bieten4 chioggia bieten250 gram Crème cru van de Lindenhoffstuk mierikswortelvers gemalen peper Bereidingswijze

Pittige venkel uit de oven

Bereidingswijze van Jennifer Smit – van Dam Merret en Arjen Goetheer Voor 6 personen Ingrediënten 3 venkelknollen3 el olijfolie van Methoni of Olives & more2 tenen knoflook, fijngesnedenZout en peper½ rood pepertje, fijngesneden1 citroen in 6 schijven Bereidingswijze Deze pittige venkel uit de oven is heerlijk bij een geroosterde (wit)visspies met een anjovissaus en rijst. Eet smakelijk!

Venkelquiche met ansjovis

Recept van Sake Slootweg Borrelgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten Voor het deeg 200 gr bloem100 gr koude boter, in blokjes van de Lindenhoff1 ei, losgekloptgedroogde (witte) bonen of bakparels Voor de vulling 1 flinke venkelknol (400 g), in halve ringen35 gr roomboter van de Lindenhoff4 ansjovisfiletjes uit olie3 eieren250 ml slagroom2 uien, in halve ringen […]

Risotto met raapstelen

Bereidingswijze van Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Voorgerecht voor twee personen Ingrediënten 25 gr roomboter van Lindenhoff 40 gr sjalot, gepeld en fijngesneden 200 gr risottorijst van Marco’s Lista 6 dl (basis)bouillon 2 bosjes raapstelen 3-4 el versgeraspte parmigiano reggiano van Erik’s Delicattessen Bereidingswijze Verhit de boter in de pan en smoor […]

Tapenade van jonge tuinbonen

Bereidingswijze Marcel van Wolferen Borrel voor 4 personen Ingrediënten 500 gr verse, ongedopte tuinbonen 25 – 50 ml extra vierge olijfolie van Olives & More of Methoni 50 gr walnoten zonder vlies het sap van een halve citroen een flinke hand basilicumblaadjes wat mintblaadjes 3 eetlepels ricotta of volle yoghurt zeezout en zwarte peper uit […]

Pappardelle met tuinbonen en raketkruid

Bereidingswijze Marcel van Wolferen Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 500 gram ongedopte, verse tuinbonen verse pappardelle voor 4 ( 2 tot 4 nestjes afhankelijk van het aantal gasten, het menu en de trek; of 4 gedroogde nestjes van de best mogelijke kwaliteit) een kleine bos raketkruid / rucola en wat voor de decoratie een flinke […]

Komkommersalade

Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 komkommer 2 stengels bleekselderij of 1 appel Zout en peper 5 el olijfolie van Olives & More of Methoni 1 el wijn- of sherryazijn 3 el vers gesneden dille 1 bekertje zuren room 2 tl geraspte mierikswortel 50 gr […]

Parijse komkommer

Bereidingswijze uit De zilveren lepel door Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 3 komkommers, geschild in dunne plakjes 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt 1 takje verse kervel, fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt Sap van 1 citroen, gezeefd 1 tl dijonmosterd 120 ml olijfolie van Olives & More of Methoni Zout en peper Bereidingswijze Leg […]

Farfalle met zalm, spinazie en courgette

Farfalle met zalm, spinazie en courgette Bereidingswijze van Max en Elsa van De Anthoniushoeve Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 300 g farfalle (zak 500 g) 4 middelgrote eieren 1 courgette 2 el milde olijfolie van Olives & More of Methoni 125 g roomkaas (evt. met kruiden) 500 g verse bladspinazie 100 g gerookte zalmblokjes van Vis […]

Spinazie met yoghurt

Spinazie met yoghurt Bereidingswijze van Max en Elsa van De Anthoniushoeve Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 30 gr boter 1 rode ui (in halve ringen) 1 teen knoflook (in plakjes) 600 gr spinazie 3 el Griekse yoghurt 1 mespunt gemalen komijn Bereidingswijze 1. Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de ui 3 min. […]

Varkenshaasje met rabarber en rozemarijn

Bereidingswijze uit Culinaireambiance door Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 800 gr varkenshaasje 600 gr rabarber 3 takjes rozemarijn 2 el citroensap 150 ml vleesbouillon 2 el honing 2 el plantaardige olie Peper en zout Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in schuine […]

Rabarber en aardbeien met sinaasappels en suikeramandelen

Bereidingswijze uit Recepten van Alain Passard door Arjen Goetheer Nagerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 sinaasappel 4 rode rababerstengels 100 gr suiker 50 gr gezouten boter 250 gr aarbeien 125 gr bruine suikeramandelen (of suikerpinda’s) van The Nuthouse Sap van ½ citroen Vanille ijs Bereidingswijze: 1. Snijd de sinaasappel in vieren. 2. Snijd de rabarberstengels […]

Gebakken Hollandse fles met broccoli en ingelegde jalapeñopeper

Gebakken Hollandse fles met broccoli en ingelegde jalapeñopeper Bereidingswijze uit Van het land op het bord (restaurant De Kas) aangepast door Arjen Goetheer Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 inktvis (Hollandse fles), schoongemaakt Paar blaadjes waterkers, Oost-Indische kers, korianderscheutjes of bloemen zonnebloemolie 2 stronken broccoli 1 witte uit, gepeld 1 teen knoflook, gepeld […]

Paksoi & zeewolf

Bereidingswijze van Vis van Henry Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten Hier een eenvoudig en smakelijk recept met zeewolf en paksoi: Ingrediënten: 4 zeewolf filets van Vis van Henry 1 el olijfolie van Olives & More of Methoni 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 tl geraspte verse gember 1/4 kopje sojasaus 2 el honing 1 el rijstazijn […]

Asperge, gerookte wilde zalm en ricotta

Bereidingswijze Marcel van Wolferen Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 8-12 asperges 4 plakken quenelle schapenricotta (Erik’s Delicatessen) 120-200 gr gerookte liefst wilde zalm (Henry’s vis) extra vergine olijfolie (Methoni of Olives & Co) zout en peper sel de Guérande citroenrasp waterkers of Amsterdams vet (sla) Bereidingswijze: 1. De asperges van Max worden pas op vrijdag […]

Gazpacho van witte asperges met Hollandse garnalen en bieslook

Bereidingswijze Marcel van Wolferen Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 200 gr asperges 1 grote aardappel, geschild 1 liter bouillon (vegetarisch, asperge, kip, kalf) 75ml room (Lindenhoff) Zout en peper Nootmuskaat Bieslook Hollandse garnalen Bereidingswijze: 1. De asperges van Max worden pas op vrijdag gestoken en zijn dus knettervers als u ze op zaterdag koopt. Het […]

Risotto met raapstelen

Bereidingswijze van Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Voorgerecht voor twee personen Ingrediënten 25 gr roomboter van Lindenhoff 40 gr sjalot, gepeld en fijngesneden 200 gr risottorijst van Marco’s Lista 6 dl (basis)bouillon 2 bosjes raapstelen 3-4 el versgeraspte parmigiano reggiano van Erik’s Delicattessen Bereidingswijze 1. Verhit de boter in de pan en […]

Raapstelentaart met ricotta en radijs

Bereidingswijze van Ekoplaza door Arjen Goetheer Voorgerecht voor vier personen Ingrediënten 1 rol bladerdeeg 200 gr ricotta 2 eieren Bieslook, gehakt 10 radijsjes, in partjes 350 gr raapstelen, grofgesneden Zout en peper100 gr geraspte oude kaas van Erik’s Delicattessen Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Rol het bladerdeeg uit tot een […]

Quinoasalade met bloemkool en amandelen

Bereidingswijze Wathebikgegetenheb door Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 225 quinoa 1 bloemkool, in kleine roosjes 2 el olijfolie extra vierge 50 gr geroosterde amandelen half bosje platte peterselie, gehakt bosje koriander, gehakt 1 granaatappel Dressing: 1 el granaatappeldressing (Turkse winkel, zoiets als zoete balsamico) 2 el appelazijn 3 el neutrale olie peper en […]

Bloemkool gefrituurd in beure noisette

Bereidingswijze van Joris Bijdendijk uit Bij Bijdendijk Thuis door Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen. Ingrediënten: 1 bloemkool (heel of in roosjes) 1 kilo boter van de Lindenhoff Bereidingswijze: 1. Snijd de boter in kleine blokjes en smelt deze in een hoge pan op laag vuur. 2. Roer de boter regelmatig met een garde, zodat […]

Zacht gekookt Calicuth ei

Bereidingswijze van De Hoenderspecialist Paul en Carla de Wit Voor bij het ontbijt of de lunch Ingrediënten 1 Calicuth ei per persoon Bereidingswijze 1. Zet het Calicuth ei op met koud water. 2. Als het water kookt één minuut door laten koken. 3. Het Calicuth ei uit de pan halen. 4. Niet laten schrikken met […]

Gefrituurde Calicuth eieren met soldaatjes

Bereidingswijze van Herman den Blijker door Arjen Goetheer Voor bij het (paas)ontbijt of de lunch Ingrediënten: 4 kakelverse Calicuth eieren 4 sneden wit brood, gesneden in langwerpige reepjes zonder korst (oftewel soldaatjes) boter, geklaard bloem eiwit van 2 eieren paneermeel zout Bereidingswijze: 1. Zet water op het vuur en breng het aan de kook. 2. […]

Groenterisotto met parmezaanse kaas

Bereidingswijze Arjen Goetheer met dank aan Verseoogst Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 250 gr groene kool 250 gr witte kool 1 winterpeen 1 ui 1 teentje knoflook 2 tabletten groentebouillon 2 et olijfolie 250 gram risottorijst 2 et pijnboompitten 100 gr Parmezaanse/geraspte kaas Bereidingswijze: 1. Maak de kolen schoon en snijd ze in dunne repen. […]

Gestoofde witte kool

Bereidingswijze Arjen Goetheer met dank aan Lekkertafelen Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1/2 witte kool 2 uien 1 et boter 1 et kerriepoeder 250 ml kippenbouillon Bereidingswijze: 1. Snijd de witte kool in dunne reepjes. 2. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen. 3. Verwarm de boter in een pan en voeg […]

Rammenassoep

Bereidingswijze van Groentegroente door Arjen Goetheer Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 250 gr rammenas 250 gr aardappelen 2 middelgrote sjalotjes 1 teen knoflook Klontje boter 750 ml groentebouillon 200 ml room Bosui of verse peterselie Versgemalen peper Bereidingswijze 1. Schil de rammenas en aardappels. Rasp een paar handjes van rammenas en snij de rest in […]

Carpaccio van Rammenas, rode ui, kers, paarse radijs en paarse zuringknopjes

Bereidingswijze van Joris Bijdendijk (Bij Bijdendijk thuis) door Arjen Goetheer Voor- of bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 2 stuks rammenas 2 rode uien 10 kersen 4 radijsjes Zuringknopjes Vinaigrette 8 el olijfolie Versgemalen zeezout 2,5 el frambozenazijn Bereidingswijze 1. Was de rammenassen en snijd deze in flinterdunne plakken. Leg de plakken licht overlappend in de […]

Geroosterde pastinaak en aardappel met citroen

Bereidingswijze van Een krat vol recepten (Eefje Brugman) door Tamara Smit Bijgerecht voor 3-4 personen Ingrediënten 600 gr pastinaak 800 gr stevige aardappels, bijvoorbeeld Belle de Fontenay 1 citroen 1 el tijm 2 el olijfolie Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Schil de pastinaak en aardappels en snij in grove stukken. […]

Pastinaaksoep

Bereidingswijze van Een krat vol recepten (Eefje Brugman) door Tamara Smit Voorgerecht voor 3-4 personen Ingrediënten 500 gr pastinaak 2 rode uien 1 el olijfolie 15 gr roomboter 2 tl gedroogde tijm 2 tenen knoflook 2 el honing 500 ml groentebouillon 1 scheutje balsamicoazijn 50 ml crème fraîche 4 takjes kervel Bereidingswijze 1. Schil de […]

Zwitserse nüsslisalat (veldsla salade)

  Zwitserse nüsslisalat (veldsla salade) Bereidingswijze van Arjen Goetheer Bijgerecht voor vier personen Ingrediënten 200 gr veldsla 4 eitjes 2 el mayonaise gemalen peper 50 gr gerookte spekjes 1 teen knoflook 1 el zonnebloemolie of druivenpitolie 1 el witte wijnazijn Bereidingswijze 1. Kook de eitjes. 2. Bak de spekjes in een droge pan tot ze […]

Veldsla stamppot

Veldsla stamppot Bereidingswijze van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor vier personen Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken zout 2 el olijfolie 200 gr magere gerookte spekblokjes peper 150-200 gr veldsla 2 bosuitjes, in ringetjes Bereidingswijze 1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ongeveer 20 min. gaar. 2. Verhit de olie […]

Kugel (potato pudding)

Kugel (potato pudding) Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan mijn oma en vader Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 kilo aardappelen 400 gram uien 3 eieren 9 tenen knoflook 2 eetlepels olie peper & zout paprika poeder Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven tot 180 graden. 2. Aardappelen schillen en in 8-10 stukken snijden. Doe in […]

Samosa’s met erwten en aardappel

Samosa’s met erwten en aardappel Bereidingswijze van Fennande van der Meulen Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 500 gr Potatoes 1 Tsp Cumin Seeds ½ Tsp Black Mustard Seeds 1 Red Onion 3 Cloves Of Garlic 2cm Knob Of Ginger 1 Green Chilli 1 Tsp Ground Cumin 1 Tsp Ground Coriander 1 Tsp Garam Masala 1 […]

Gesmoorde witlof met druiven

Bereidingswijze uit Wat maak je me nu weer van Jennifer Smit-Van Dam Merret Arjen Goetheer Bijgerecht voor 6 personen Ingrediënten 12 stronken witlof 50 gr boter 2 el suiker 250 gr witte en blauwe druiven 1 sinaasappel, sap en rasp 100 ml kippenbouillon Zout Versgemalen peper Bereidingswijze  Maak de stronken witlof schoon. Snij dikke […]

Tarte tatin met witlof met sinaasappel en geitenkaas

Bereidingswijze uit Leukerecepten.nl van Fennande van der Meulen Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 6 stronkjes witlof 8 vellen bladerdeeg 100 gr boter 100 gr suiker snuf peper en zout 2 sinaasappels 100 gr geitenkaas snuf tijm Bereidingswijze  Verwarm de oven voor op 200° graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en druk ze daarna aan […]

Chips van schorseneren

Bereidingswijze door Leon Maas Borrelhapje voor 3-4 personen Ingrediënten 200-300 gram schorseneren Olijfolie Zout Bereidingswijze 1. Was en boen de schorseneren goed schoon en dep droog. 2. Snij er in de lengte flinterdunne plakjes van (met schil) met een kaasschaaf of truffelschaaf. 3. Frituur de plakjes goudbruin en krokant in olijf van 150 graden. Laat […]

Rodekoolsalade met pindadressing

odekoolsalade met pindadressing Bereidingswijze van Fennande van der Meulen Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 100 gram glas- of cellofaannoedels (of dunne rijstnoedels) 1/4 kopje kippenbouillon van blokje 3 eetlepels pindakaas 2 eetlepels sojasaus (met verlaagd natriumgehalte) 2 eetlepels honing 1 theelepel limoensap 1/2 theelepel geroosterde sesamolie 1 teentje knoflook, fijngehakt 3 kopjes geraspte kool 1 […]

Rode kool steaks

Rode kool steaks Bereidingswijze van Fennande van der Meulen Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 grote rode kool olijfolie 40 g geblancheerde hazelnoten (of meer ;-)) 1 grote rode peper, zaadjes en fijne blokjes een bosje munt, bladeren versnipperd 1 citroen, geschild en geperst 1 el ahornsiroop Bereidingswijze 1. Verwarm de oven op 200C. Verwijder […]

Knapperige gnocchi met prei, snijbiet en room

Knapperige gnocchi met prei, snijbiet en room Bereidingswijze uit De snelle bakplaat door Chris Stevens Hoofdgerecht voor 3-4 personen Ingrediënten 2 preien, in halve maantjes van 5 mm 200 gr gewone of regenboogsnijbiet, grof gesneden 500 gr gnocchi 250 gr double cream (klop 1 deel mascarpone en 2 delen slagroom samen) 2 grote tl dijonmosterd […]

Geblakerde prei met kokkels

Bereidingswijze volgens Yvette van Boven (Uit de oven van van Boven) van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten voor de prei en vinaigrette 12 (of meer!) grote preien, het meeste van ‘t groen eraf 1 el Dijon mosterd 1 el grove mosterd 1 fijngesnipperde sjalot snuf zout & versgemalen zwarte peper 4 el witte […]

Prei met paddenstoelensoep

Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Erik Schoenmakers (De Boleet) Soep voor 4 personen Ingrediënten: 2 stukken prei 200 gr paddenstoelen mix van Erik 50 gr gedroogde eekhoorntjesbrood ½ kop kokend water 1 el neutraal olie om in te bakken 1 el paddenstoelen bouillon (bijvoorbeeld van Vitam) ½ kop melk (koe of havermelk) 2 el […]

Ovenschotel van kersttomaat, prei en artisjok met feta

Bereidingswijze uit De snelle bakplaat door Chris Stevens Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 2 preien 2 el olijfolie 200 gr tarwebloem 3 vrije uitloopeieren 300 ml melk 200 gr feta, verkruimeld 250 gr kersttomaten aan de tros 1 blik artisjokken van 390 gr, uitgelekt in stukken 15 gr dille, grofgehakt Bereidingswijze 1. Verwarm de oven […]

Pompoen-abrikoossoep met amandel

Bereidingswijze van Joris Bijdendijk (Bij Bijdendijk thuis) door Arjen Goetheer Voorgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten 6 el olijfolie 2 uien, gesnipperd 2 ten knoflook, geperst 6 cm gember, fijngesneden 1grote kastanjepompoen (ca.600 gr),geschild en in kleine blokjes 3 wortels (ca. 400 gr), geschild en in kleine blokjes 300 gr gedroogde abrikozen 2 lt kippenbouillon 2 […]