Kweek van de Week - paddenstoelen

Gebakken shiitakes en enoki op stokbrood

Bereidingswijze van Erik Schoenmakers van De Boleet

Borrelhapje

Ingrediënten

Shiitakes van De Boleet
Enoki van de Boleet
1 puntpaprika
Oestersaus
Japanse sesamsaus
Imago kabayakisaus
Mangochilisaus
Citroen
Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Shiitakes steeltjes eraf en in dunne reepjes snijden
  2. Enoki schoonmaken en beiden in beetje olijfolie gaar fruiten en in schaaltje doen.
  3. Puntpaprika in fijne brunoise snijden en bij de warme paddenstoelen doen.
  4. Van de oestersaus 1 theelepel en van de andere sauzen ieder een hele eetlepel goed mengen en door de paddenstoelen mengen en als laatste 1 eetlepel citroensap erbij.
  5. Op smaak met zout en peper.
  6. Laten afkoelen en op geroosterd stokbroodje serveren.

Eet smakelijk!