Zuidermrkt taart - 10 jarig bestaan

De Zuidermrkt is jarig! We bestaan 10 jaar!

Alweer 10 jaar geleden werd tijdens een dinertje met Sarriel Taus en Pieter Mohr het allereerste zaadje geplant, wat uitmondde in de gedroomde Zuidermrkt. Geïnspireerd door de food Co-Ops uit New York, groeide het idee om gewoon zelf met een groep buurtbewoners de schouders eronder te zetten. Hoe handig en leuk zou het zijn om een plek met een gezellige Franse boerenmarkt-uitstraling te creëren in Oud Zuid. Om elkaar te ontmoeten, om samen te eten en drinken, verse duurzame boodschappen te halen, een bijzondere biologische wijn of vis te scoren of gewoon een koffie op het terras te drinken terwijl de kinderen een crêpe eten na het sporten.

Onze coöperatieve zaterdagmarkt bestaat sinds 2011 en is sindsdien niet meer uit de buurt weg te denken. Achter de groentestal steken onze leden elke week de handen uit hun mouwen om biodynamische groente en fruit te verkopen. En de Zuidermrkt is een ontmoetingsplek geworden om aangenaam te socializen met buurtgenoten op het plein. We hebben laten zien dat we verse, biologische producten gewoon uit de regio kunnen halen. En we als buurtinitiatief ons steentje bijdragen aan een gezonde stad.

Logo Zuidermrkt - jubileum

Dat dit is gelukt en na 10 jaar nog steeds staat als een huis, is te danken aan de vele honderden leden die al die jaren hebben samengewerkt als een ijzersterk team. Of zoals één van de oprichters Linda Zwinkels verwoordt in het interview op pag. 3: ‘Als je mij vraagt naar het DNA van de markt, zeg ik dat het vooral te danken is aan een van betrokkenheid doordrenkte markt.’
De markt opbouwers en de geweldige kraamhouders, waarvan sommigen al 10 jaar op de markt staan, hebben hier allemaal aan bijgedragen. En natuurlijk onze trouwe buurtgenoten en bezoekers die ons steeds weten te vinden. Zonder bezoekers geen markt!

We zien je elke zaterdag graag weer terug op dé markt, van, vóór en door de buurt.

Het bestuur van de coöperatie Zuidermrkt